Αυτό είναι το Elemental RP-1, ένα track-car 280 ίππων και 450 κιλών

Σχετικά άρθρα

Elemental RP1

Μετά από δύο απανωτά teaser του Elemental RP-1, η βρετανική εταιρία αποκάλυψε σήμερα το διθέσιο, road-legal track-car της, το οποίο θα πραουσιάσει στο Goodwood.

Το “παιχνίδι” πίστας κινείται από έναν δίλιτρο Ecoboost της Ford, απόδοσης 280 περίπου ίππων και συνδυάζεται με ένα αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland με paddles στο τιμόνι. Το RP-1 θα είναι διαθέσιμο και με τον 1 λίτρου EcoBoost, καθώς και με τον 999 κ.εκ. από ένα Honda Fireblade.

Elemental RP1

Η ιπποδύναμη κρίνεται επαρκής με δεδομένο πως η εταιρία δηλώνει πως το βάρος δεν υπερβαίνει τα 450 κιλά, αφού έχει χρησιμοποιηθεί carbon και αλουμίνιο στη κατασκευή του, σε διάφορα μέρη, όπως το πάτωμα, την εμπρός ανάρτηση, το ταμπλό κ.α.

Elemental RP1

Το πίσω μέρος έχει σχεδιασμό τύπου κασέτας, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί διαφορετικός κινητήρας, αλλά να λειτουργεί με το ίδιο κιβώτιο και ανάρτηση. Μιλώντας για ανάρτηση, έχουν τοποθετηθεί διπλά ψαλίδια με ελατήρια της Eibach και μπουκάλες της Nitron. Για την επιβράδυνση διαθέτει τετραπίστονες δαγκάνες της Caparo, με δίσκους διαστάσεων 280 χλστ., ενώ πατάει σε ελαστικά 235/45 με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Επίσης, η Elemental λέει πως το RP-1, παράγει 200 κιλά downforce στα 160km/h, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το επόμενο καλοκαίρι, με άγνωστη ακόμα τιμή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...