Η Google παρουσίασε το Android Auto [w/video]

Σχετικά άρθρα

206288

Στο Ι/Ο event της Google που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε στους προγραμματιστές το Android Auto.

Το in-car entertainment και ψυχαγωγίας του αμερικάνικου κολοσσού της τεχνολογίας είναι η απάντηση στο CarPlay της Apple και σχεδιάστηκε για να σου δίνει τη «σωστή πληροφόρηση για το δρόμο”. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Engineering του Android, Patrick Brady:

Το Android Auto συνδυάζει το καλύτερο δύο κόσμων. Χειρίζεσαι τις συνδεδεμένες εφαρμογές και υπηρεσίες στο smartphone σας με φυσικό έλεγχο που βελτιστοποιούν την οδήγηση του αυτοκινήτου σου.

Το σύστημα υιοθετεί το γνωστό περιβάλλον των Android, αλλά έχει απλοποιημένο interface για ευκολότερη χρήση. Για παράδειγμα, το Google Maps έχει ένα βελτιωμένο σχεδιασμό με μεγαλύτερους “σημεία αφής” για να ελαχιστοποιείται η απόσπαση της προσοχής.

Επίσης, το Android Auto αξιοποιεί τις φωνητικές εντολές του Google Now, ώστε να έχεις πρόσβαση στους χάρτες της Google, στα μηνύματα κειμένου και σε συμβατές εφαρμογές, όπως το Google Play Music. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ρυθμίσουν τις υπενθυμίσεις που θα μεταφέρουν στο smartphone τους, όποτε φεύγουν από το αυτοκίνητο.

Τα πρώτα οχήματα με Android Auto θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες -συμπεριλαμβανομένης της Audi, General Motors, Honda και Hyundai- έχουν ήδη υπογράψει ώστε να είναι μέρος της Open Automotive Alliance.


ΠηγήGoogle

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr