Lauda: Αφήστε τους οδηγούς να αγωνιστούν

Σχετικά άρθρα

Lauda Austrian GP 2014

Αυτό φαίνεται να είναι το καινούριο trend στη Formula 1. Πρώτα η FIA ανακοίνωσε πως οι τιμωρίες των οδηγών θα είναι λιγότερο αυστηρές, μετά ο Christian Horner είπε πως οι ομάδες δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στις αποφάσεις της FIA και της FOM. Αμέσως μετά και ο Bernie Ecclestone αποδοκίμασε τον τρόπο με τον οποίο οι κριτές των αγώνων βγάζουν τις αποφάσεις τους… και ήρθε τώρα και η στιγμή του Niki Lauda.

Μίλησα με τον Bernie και στην Αυστρία μίλησα και με τον Charlie. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι όταν βγάζει στη τηλεόραση ότι οι οδηγοί είναι “υπό εξέταση”, όπως έγινε με τον Lewis και τον Rosberg στον Καναδά. Είπα στον Charlie και στον Bernie ότι πρέπει να επαναφέρουμε τις παλιές εποχές, όπως όταν ο Piquet χτύπησε τον άλλον (Eliseo Salazar) στο Hockenheim. Πρέπει να το αφήνουμε στους οδηγούς, δεν πρέπει να ανακατεύεται κανείς.

 

Lauda - Hamilton - Rosberg

Ακόμα και το ατύχημα του Felipe Massa με τον Sergio Perez, το οποίο έγινε θέμα επανεξέτασης από τους αγωνοδίκες της Αυστρίας, δεν θα έπρεπε να είχε εξεταστεί καν, σύμφωνα με τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Είναι αστείο. Ο κόσμος μας αφήνει γιατί δεν είμαστε πλέον πιλότοι. Ακόμα και το συμβάν με τον Massa και τον Perez. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν και πάλι καλά που δεν έπαθε κανείς τίποτα, ας το αφήσουμε έτσι.

Όταν είδα (στον αγώνα της Αυστρίας) και πάλι το “υπό εξέταση” (για το συμβάν Vettel-Gutierrez) θεώρησα πως ήταν μεγάλο λάθος. Πρέπει να σταματήσει. Αν μετά τον αγώνα θέλει κάποιος να διαμαρτυρηθεί γιατί αδικήθηκε, τότε ας το κάνει. Κοστίζει πολλά λεφτά, πολλούς δικηγόρους και είναι μεγάλη ανοησία (bullshit), οπότε δεν θα γίνεται.

Υπάρχει πολύς έλεγχος στα πάντα, αφήστε τους οδηγούς να αγωνιστούν. Έτσι χάνεται το ενδιαφέρον και ο Charlie συμφωνεί, οπότε κάτι θα κάνουν για να εμπλέκονται όλο και λιγότερο.

Όχι ότι διαφωνώ με τον Αυστριακό, αλλά όταν έβγαιναν όλοι αυτοί οι κανόνες τιμωρίας με την δικαιολογία της ασφάλειας των πιλότων, δεν σκεφτήκαν τις επιπτώσεις που θα έχουν στο άθλημα; Μόνο τώρα που κοιτάζουν τα καθοδικά νούμερα τηλεθέασης το θυμήθηκαν όλοι ότι πρέπει οι πιλότοι να είναι πιλότοι;

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...