Δύο γυναίκες στη Formula E – Ο Heidfeld βλέπει τον ηλεκτρισμό ως το μέλλον των motorsports [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Legge

Στα τελικά στάδια της προετοιμασίας του βρίσκεται το νέο, ηλεκτρικό πρωτάθλημα που ετοιμάζει η FIA, τη Formula E. Η πολυδιαφημιζόμενη κατηγορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κάνει πρεμιέρα στις 14 Σεπτεμβρίου, με τον αγώνα στο Πεκίνο και μέχρι στιγμής 14 είναι οι οδηγοί που έχουν επιβεβαιωθεί, με τις 6 θέσεις για την 20άδα να παραμένουν κενές για την ώρα.

Ωστόσο, αρκετά έντονο θα είναι το άρωμα γυναίκας, μιας και δύο γυναίκες οδηγοί θ’ αγωνίζονται κανονικά στη Formula E. Η πρώτη είναι η εικονιζόμενη Katherine Legge, που θα τρέχει για λογαριασμό τής Amlin Aguri, δίχως να γνωρίζει ακόμα τον team-mate της. Η δεύτερη επιβεβαιώθηκε σήμερα, είναι η Michela Cerruti και θ’ αποτελέσει την team-mate τού Jarno Trulli στην ομάδα τού Ιταλού, πρώην οδηγού τής Formula 1.

Μιας και αναφέρθηκα σ’ αυτόν, αξίζει να πούμε πως οι 9 από τους 14 επιβεβαιωμένους οδηγούς έχουν πάρει μέρος σε κάποιο Grand Prix τής Formula 1 κάποια στιγμή στην καριέρα τους. Έτσι, εκτός από τον Trulli, στο πίνακα των οδηγών τής Formula E βρίσκονται τα ονόματα των Nick Heidfeld, Sebastien Buemi, Bruno Senna, Jaime Alguersuri, Lucas di Grassi, Karun Chandhok, Franck Montagny, Stephane Sarrazin.

Nick Heidfeld

Ένας εκ των οδηγών αυτών, ο Nick Hiedfeld, ο οδηγός με τα περισσότερα βάθρα και τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία τής Formula 1 δίχως ποτέ να έχει κερδίσει, πιστεύει πως η Fomula E θ’ αποτελέσει οδηγό για το μέλλον των μηχανοκίνητων αθλημάτων, λόγων τής περιβαλλοντικής ανάγκης για στροφή στην αυτοκίνηση.

Δεν μπορώ να κοιτάξω στο μέλλον, αλλά με αυτή την τεχνολογία, αν προσπαθήσεις να το κάνεις, η Formula E δείχνει ότι εκεί πρέπει να είσαι ή να πας. Όλοι μιλάτε γι’ αυτό, ακόμα και οι χορηγοί φαίνεται να ενδιαφέρονται, επειδή είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό αρέσει και σ’ εμένα, γιατί μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο.

Όταν ξεκίνησαν τα καρτ και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η περιβαλλοντική συνείδηση δεν ήταν στο μυαλό μου και αυτό ίσχυε για όλους. Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Προφανώς μου αρέσουν και τα δύο. Θέλω να είναι φιλικό στο περιβάλλον και να τρέχω, και αυτό νομίζω πως είναι το μέλλον.

Alain Prost

Δε φαίνεται να συμφωνεί πολύ με τον 37χρονο ο Alain Prost, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές τής Formula E, ο οποίος έχει και δική του ομάδα εκεί, την e.dams Renault. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 έχει δηλώσει και στο παρελθόν πως η Formula 1 ποτέ δε θα ενοποιηθεί με τη Formula E, και δε φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη.

Σίγουρα, οι οπαδοί έχουν πολλά κίνητρα και ενδιαφέροντα για τη Formula 1. Δεν ξέρω αν θα είναι περίεργοι για το γίνεται, αλλά δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος για το αν πάνε από τη Formula 1 στη Formula E. Η Formula 1 είναι Formula 1. Αυτή είναι η Formula E, έτσι θ’ αναπτυχθεί. Δεν ξέρω αν θα γίνει γίνει γρήγορα από την άποψη της επιτυχίας.

Ανανέωση: Ο Antonio Felix da Costa, οδηγός στο DTM με την BMW, γίνεται ο 15ος οδηγός που θα πάρει μέρος στη Formula E, με την Almin Aguri, ως team-mate της Katherine Legge. Μία ακόμα θέση συμπληρώνει ο οδηγός στα IndyCar, Mike Conway, για τη Dragon Racing.

[Πηγές: Formula E (1), (2), ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Liberty Media κοντά στην εξαγορά του MotoGP

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Formula 1, η Liberty Media, φέρεται να έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP έναντι του ποσού περίπου...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...
Autoblog.gr