Ο Ecclestone θέλει εκτός την πίστα της Monza και “την λέει” στους σύγχρονους οδηγούς της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Italian GP 2012

Μπορεί ο Bernie Ecclestone να είναι 83 ετών, μπορεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες και να πρέπει να είναι συνεχώς στις δικαστικές αίθουσες, μπορεί και να έχει παραιτηθεί από επικεφαλής της Formula 1 –στα χαρτιά τουλάχιστον-, αλλά ότι λέει συνήθως το κάνει. Οι πρόσφατες δηλώσεις του στην Ιταλική Gazzetta, θέλουν την ιστορική πίστα της Monza εκτός πρωταθλήματος Formula 1, μετά το 2016.

Δεν νομίζω να ανανεώσουμε το συμβόλαιό μας (με την Monza). Το παλιό ήταν καταστροφικό για εμάς, αν το δει κανείς εμπορικά. Μετά το 2016… bye bye.

Σε άμεση απάντηση της δήλωσης του Ecclestone, προέβη ο Antonio Rossi, του τμήματος Νέων και Αθλητισμού της περιφέρειας της Λομβαρδίας.

Οι δηλώσεις του Ecclestone για τον αγώνα της Monza είναι πολύ ανησυχητικές και καλώ την κυβέρνηση να βοηθήσει στην προστασία του Ιταλικού GP. Το GP της Monza όχι μόνο έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της Formula 1, αλλά αποτελεί και σημαντικό οικονομικό παράγοντα στην περιοχή, παρέχοντας θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά την πίστα του Mugello, την οποία θέλει να δει ο Luca di Montezemolo στο πρόγραμμα αγώνων, ο Bernie Ecclestone λέει πως δεν του έγινε κάποια πρόταση ακόμα.

Ecclestone - Alonso

Συνεχίζοντας την συνέντευξή του στο Ιταλικό μέσο ενημέρωσης, ο Βρετανός συμφώνησε για την εσφαλμένη προώθηση της Formula 1, η οποία έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο τεχνικό μέρος της, αντί να προωθεί οδηγούς, ήρωες του τιμονιού.

Οι οδηγοί θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα. Αντί αυτού υπογράφουν συμβόλαια με ομάδες, που επιτρέπουν σε αυτές να τους ελέγχουν κάθε λεπτό της ημέρας. Έτσι χάνουν τον αυθορμητισμό τους και την ευφορία τους, ενώ θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι να μιλούν χωρίς φραγμούς με το κοινό τους και τα ΜΜΕ.

Ας πάρουμε τον Raikkonen. Υπέροχος χαρακτήρας, απρόβλεπτος, από τον οποίο περιμένεις πάντα μια εκκεντρική απάντηση. Και πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να κάνει προκαθορισμένες δηλώσεις, οπότε ξέρεις ήδη τι θα πει.

Ο Alonso; Μιλάει σαν πολιτικός. Αν μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα, ποιος ξέρει τι αστεία και ενδιαφέροντα πράγματα θα ανακαλύπταμε. Εγώ είχα στη Brabham άτομα σαν τον Lauda και τον Piquet και ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να τους φιμώσω.

Από ότι φαίνεται ο Bernie Ecclestone ετοιμάζει το κύκνειο άσμα του, πριν αποσυρθεί ολοκληρωτικά από την διαχείριση της Formula 1. Έρχονται σίγουρα αλλαγές… τώρα το αν θα είναι καλύτερες ή χειρότερες για το μέλλον του αγαπημένου μας σπορ…

ΠηγήGazzetta

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα