Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Volkswagen Passat

Σχετικά άρθρα

2015 Volkswagen Passat

H Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας γενιάς του Passat και του Passat Variant, χωρίς όμως να τις συνοδεύει με επίσημο Δελτίο Τύπου.

Το επίσημο ντεμπούτο τον Οκτώβριο στην έκθεση του Παρισιού και γνωρίζουμε ότι το νέο μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρίας ζυγίζει 85 κιλά λιγότερα από τη τωρινή γενιά, θα έχει 2 mm μικρότερο μήκος, αλλά 33 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο.

2015 Volkswagen Passat

Αυτό σημαίνει ότι έχει μήκος 4.767 χλστ., με το μεταξόνιο του να φτάνει τα 2,79 μέτρα, προσφέροντας περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες και μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Η αύξηση του μεταξονίου επιτεύχθει με την μεταφορά του εμπρός άξονα προς τα εμπρός κατά 29 χλστ, και του πίσω προς τα πίσω κατά 177 χλστ. Επίσης, είναι κατά 14 χλστ. πιο χαμηλό, φτάνοντας τα 1.456 χλστ. ύψος, και κατά 12 χλστ. πιο πλατύ, με συνολικό πλάτος τα 1.832 χλστ. Σε ότι αφορά τον χώρο των αποσκευών, αυτός για τη sedan έκδοση αυτξήθηκε κατά 21 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 586, ενώ στη Variant έκδοση αυξήθηκε κατά 47 λίτρα, φτάνοντας έως τα 650 λίτρα.

2015 Volkswagen Passat

Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων πέφτουν σε ποσοστό 40:20:40, επιτρέποντας τη μεταφορά αντικειμένων με μήκος ακόμη και τα 2,85 μέτρα. Το μειωμένο βάρος προέρχεται από την χρήση υψηλής αντοχής χάλυβα και αλουμινίου, με το νέο Passat να είναι έως και 20% πιο αποδοτικό. Τέλος, τα μπροστά καθίσματα έχουν τοποθετηθεί κατά 10 χλστ. πιο χαμηλά, ενώ υπάρχουν 26 χλστ. περισσότερα για το κεφάλι των επιβατών.

Κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον 1.600αρη TDI κινητήρα απόδοσης 120 ίππων, τον νέο twin-turbo 2,0-λίτρων TDΙ κινητήρα απόδοσης 150, 190 και 240 ίππων, τον 1.400αρη TSI με 125 και 150 άλογα με σύστημα απενεργοποίησης μισών κυλίνδρων, τον 1.800αρη TSI με 180 άλογα, αλλά και τον 2.000 TSI με 220 και 280 άλογα.

2015 Volkswagen Passat

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις απαιτήσεις του Euro 6 με την VW μέσα στο 2015 να κυκλοφορεί και την plug-in υβριδική του έκδοση, η οποία θα συνδυάζει τον 1.4 TSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με το υβριδικό σύστημα να παράγει συνδυαστικά 170 άλογα. Το αυτοκίνητο θα είναι σε θέσει να μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τις μπαταρίες του για 50 χλμ. Οι μπαταρίες θα εξοπλίζονται με μπαταρίες χωρητικότητας 9,9 kWh, με την υποδοχή του φορτιστή να βρίσκεται πίσω από το σήμα της μπροστά γρίλιας, με το μοντέλο να έχει αυτονομία 966 χλμ/ώρα.

2015 Volkswagen Passat

Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα, θα είναι ελαφρύτερο από το σημερινό μοντέλο, με το μεγαλύτερο μεταξόνιο να προσφέρει περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες και μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Θα διαθέτει άφθονη τεχνολογία, οδηγικά βοηθήματα και gadgets για να είναι αρεστό σε ευρύτερο και νεότερο κοινό. Εξοπλίζεται με LED φωτιστικά σώματα, με το σύστημα Dynamic Light Assist να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Στο εσωτερικό του συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″ ανάλυσης 1.440×540 px, με την Volkswagen να προσφέρει επίσης head-up display, το 360 μοιρών Area View σύστημα, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, όπως και τα συστήματα Trailer Assist, Traffic Jam Assist, Side Assist με Rear Traffic Alert, Emergency Assist, City Emergency Braking και Front Assist.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...