Το InMotion IM01 θέλει να κερδίσει το Le Mans και να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

inmotion-im01-aims-to-break-nurburgring-record-and-win-le-mans_2

Το όνομα InMotion δεν είναι ευρέως γνωστό ακόμα αλλά αν φτάσει κοντά στο να πετύχει τους στόχους του, θα γραφτεί στην ιστορία. Πόσο μάλλον αν τους επιτύχει.

Το IM01 είναι το αγωνιστικό του μέλλοντος. Αυτή τη στιγμή, εξελίσσεται από δύο ομάδες φοιτητών, μία του Technical University of Eindhoven και μία του Fontys University of Applied Sciences. Οι δύο ομάδες, ελπίζουν να το έχουν έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015, να το δοκιμάσουν και να συμμετέχουν στις 24 ώρες του Le Mans το 2017.

inmotion-im01-aims-to-break-nurburgring-record-and-win-le-mans_5

Πρόκειται για ένα υβριδικό όχημα που κινείται από 4 ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε τροχό) και ένα pack μπαταριών υψηλής χωρητικότητας. Φυσικά, επειδή στοχεύει στη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans και οι μπαταρίες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ενέργεια για όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα χρησιμοποιεί και έναν περιστροφικό κινητήρα ως range extender. Η επιλογή του περιστροφικού κινητήρα είναι συνειδητή, αφού οι ομάδες θέλουν να εκμεταλλευτούν τον χαμηλό αριθμό κινούμενων μερών και το γεγονός ότι θα περιστρέφεται στις ιδανικές σ.α.λ. Να σημειώσουμε πως η θερμική απόδοση του, θα είναι κοντά στο 60%. Επιπλέον, το IM01 θα έχει προηγμένη αεροδυναμική (βλ. έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί η θερμότητα του Wankel και των ηλεκτροκινητήρων με παρόμοιο τρόπο με τους blown diffusers στην F1) ενώ το cockpit θα είναι τόσο στενό, που ο οδηγός θα μπορεί να κοιτά μόνο εμπρός. Τέλος, όπως και το Nissan ZEOD RC, δεν θα διαθέτει καθρέφτες αλλά κάμερες που θα μεταφέρουν το σήμα σε κάποιου είδους οθόνη στο εσωτερικό.

inmotion-im01-aims-to-break-nurburgring-record-and-win-le-mans_1

Φυσικά, επειδή όλα αυτά δεν μπορούν να περάσουν από κανέναν κανονισμό, το InMotion IM01, ακόμα και να κερδίσει το Le Mans, δεν θα μετρήσει, αφού θα συμμετέχει ως πειραματικό, “Garage 56” όχημα. Φιλόδοξη προσπάθεια. Μακάρι να έχει συνέχεια και να δούμε το τελικό αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια να γυρνάει στο Circuit de la Sarthe.

ΠηγήInMotion

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...