To Linux θέλει να κάνει καλύτερα τα infotainment συστήματα

Σχετικά άρθρα

image_09d8a4143d16735f07817feb569f22e9

Γίνονται συνέχεια αναφορές στα συστήματα που εξελίσσουν τόσο η Apple όσο και η Google αλλά πολλές φορές ξεχνάμε τον μικρό πιγκουίνο στην γωνία. Linux. Τώρα, το Linux θέλει να πάρει το “ανοιχτό” και δωρεάν λειτουργικό του σύστημα και να το φέρει στον κόσμο του αυτοκινήτου με αυτό που ονομάζει “Automotive Grade Linux”.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο και φυσικά ανοιχτό λογισμικό, το οποίο ελπίζει να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον, αργό και ορισμένες φορές εξαιρετικά προβληματικό λογισμικό των συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των αυτοκινήτων. Μία ενδιαφέρουσα επιλογή είναι αυτή που θέλει την οθόνη του συστήματος κάθετη έτσι ώστε η εμπειρία λειτουργίας του infotainment system να είναι πιο φυσική στους χρήστες smartphone. Είναι κάτι που μέχρι στιγμής, μόνο η Volvo, η McLaren και η Tesla έχουν τολμήσει. Αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες, είναι η μία/πρώτη εκδοχή. Τα χρώματα είναι σκούρα (μπλε-μαύρο) και προσφέρει επιλογές για έλεγχο του κλιματισμού, πλοήγηση στο internet κ.ά. αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι μόνο η αρχή αφού οι επιλογές όσον αφορά το UI, περιορίζονται μόνο από τη φαντασία των προγραμματιστών.

placement2-626x382

Το Linux έχει φυσικά την στήριξη όλων των εταιριών κατασκευής chipset και καρτών γραφικών ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρίες που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από ένα τέτοιο, ανοιχτό σύστημα, αρκεί να αλλάξουν λίγο τη νοοτροπία τους και τις πρακτικές του παρελθόντος.

ΠηγήCar & Driver

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr