Η BMW δημιούργησε ένα “εκτυπώσιμο” όχημα για την έρημο Σερενγκέτι

Σχετικά άρθρα

bmw-worked-on-a-3d-printable-concept-vehicle-for-the-serengiti_2

Η “εμμονή” της BMW με αυτό που ονομάζει “EfficientDynamics” είναι γνωστή. Θέλει βιώσιμη ανάπτυξη και αυτός είναι ο τρόπος που πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Επίσης, κρίνοντας τουλάχιστον από αυτό το project, η BMW φαίνεται πως κατάλαβε ότι λύσεις, μπορούν να βρεθούν και έξω από το “κουτί”.

bmw-worked-on-a-3d-printable-concept-vehicle-for-the-serengiti_1

Έτσι, συνεργάστηκε με τον Σουηδό σχεδιαστή, Erik Melldahl και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό concept που ονομάζεται Maasaica. Το αυτοκίνητο αυτό, θα μπορεί να εκτυπωθεί με τη χρήση 3D εκτυπωτή ενώ διαθέτει κάποιες ιδέες που το κάνουν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Πρώτα απ’ όλα, ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος, που επιτρέπει την κατασκευή του τοπικά. Σε ένα μέρος. Θα κατασκευάζεται από βιοδιασπώμενα υλικά, και εκτός από όλα αυτά, θα μπορεί να μαζεύει νερό με μία ειδική μεμβράνη στην επιφάνεια του και θα χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελς για την παραγωγή ενέργειας.

bmw-worked-on-a-3d-printable-concept-vehicle-for-the-serengiti_3

Δυστυχώς, το αυτοκίνητο δεν εφικτό αυτή τη στιγμή και δεν θα είναι εφικτό για μερικά χρόνια ακόμα αλλά οι πρόοδοι που σημειώνονται στο 3D printing, στα υλικά και σε άλλες τεχνολογίες, μπορεί να το κάνουν εφικτό στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...