Οι πιλότοι δεν παρατήρησαν σημαντικές διαφορές από την έλλειψη του FRIC

Σχετικά άρθρα

Kevin Magnussen on track.

Το μεγάλο ερώτημα για το Γερμανικό Grand Prix απαντήθηκε μετά τον τεχνικό έλεγχο της FIA στα μονοθέσια, όπου διαπιστώθηκε πως καμία ομάδα δεν θα χρησιμοποιήσει το σύστημα αναρτήσεων FRIC. Το αμέσως επόμενο ερώτημα, είναι το εάν η αφαίρεση του συστήματος επηρέασε τα μονοθέσια και αν άλλαξε τη σειρά δυναμικότητας των ομάδων.

Για το πρώτο σκέλος, οι επικεφαλής των ομάδων τοποθετούν το χάσιμο χρόνου ανάμεσα στα 2 με 3 δέκατα, ενώ για το δεύτερο σκέλος θα πρέπει να περιμένουμε τον αγώνα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Γιατί τον αγώνα και όχι τις κατατακτήριες; Επειδή η έλλειψη του FRIC αναμένεται να παίξει σημαντικότερο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το μονοθέσιο φθείρει τα λάστιχα της Pirelli και όχι τόσο με την απόλυτη ταχύτητά του.

Σε κάθε περίπτωση, μεγάλες αλλαγές δεν είναι πιθανές, ειδικά στο μπροστά μέρος του grid, αλλά ίσως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στη μάχη μεταξύ FerrariWilliamsForce IndiaMcLaren που παλεύουν για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, αν και αυτή δείχνει να αλλάζει από αγώνα σε αγώνα, ανάλογα με το ποιο μονοθέσιο ευνοεί η εκάστοτε πίστα.

Στις δηλώσεις τους μετά τις ελεύθερες δοκιμές, οι Vettel, Button και Magnussen δήλωσαν πως δεν είδαν διαφορά στα μονοθέσιά τους.

Vettel: Δεν νομίζω ότι η έλλειψη της ανάρτησης FRIC έκανε πολύ μεγάλη διαφορά στο αυτοκίνητο για μας σήμερα, αν και ακόμα δεν έριξα μια καλή ματιά και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Πιστεύω πως όλοι θα είναι αρκετά κοντά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Button: Δεν αισθάνθηκα καθόλου διαφορετικό το αυτοκίνητο, χωρίς το σύστημα FRIC. Εξάλλου, δεν θα έκανε τεράστια διαφορά γύρω σε αυτή την πίστα.

Magnussen: Χωρίς το FRIC, το αυτοκίνητό μας εξακολουθεί να αισθάνεται πραγματικά καλό, το οποίο είναι θετικό. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους άλλους οδηγούς, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή.

Λίγο περισσότερο φάνηκε να επηρεάζονται οι πιλότοι της πρωτοπόρου Mercedes, με τους Hamilton και Rosberg να δηλώνουν για τη χθεσινή τους εμπειρία μέσα στην W05:

169333634-135171872014

Hamilton: Το ιδανικό σημείο (για το στήσιμο) του αυτοκινήτου βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο τώρα. Οπότε, προσπαθούμε να κάνουμε αυτό σωστά. Ήταν δύσκολο να βρούμε ισορροπία με την πίστα τόσο ζεστή και γενικά αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη πίστα.

Το αυτοκίνητο είναι λίγο διαφορετικό τώρα, επειδή έγιναν κάποιες αλλαγές. Το set-up είναι σε μια διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με αυτό που είχαμε στο παρελθόν, αλλά είναι ακόμα διασκεδαστικό στην οδήγηση. Υποθέτω ότι θα το μάθουμε (αν άλλαξε η σειρά δυναμικότητας). Δεν θα μπορούσα να σας το πω εγώ.

Rosberg: Είμαι βέβαιος ότι θα ανακατέψει λίγο τα πράγματα η έλλειψη του FRIC. Υπάρχουν κάποιες νέες προκλήσεις για την επανεξισορρόπηση του αυτοκινήτου και να καταλάβω πως θα είμαι χαρούμενος με το αυτοκίνητο. Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Ήμουν χαρούμενος με το αυτοκίνητο το πρωί και δοκίμασα κάποια διαφορετικά πράγματα.

Είναι διαφορετικό, γι’ αυτό πρέπει να δουλέψεις και να προσαρμοστείς. Φαίνεται να είναι όλοι κοντά, αλλά την Παρασκευή ποτέ δεν ξέρεις τι κάνουν οι άνθρωποι με τα καύσιμα και όλα αυτά, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο (σ.σ, σήμερα) και την Κυριακή.

[Photo Copyrights: McLaren/LAT Photographic/Mercedes AMG F1 Team]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr