Lauda: Σκ@τ@ μονοθέσια έκαναν οι Ferrari και McLaren

Σχετικά άρθρα

GP SPAGNA F1/2014

Είναι γνωστό πλέον πως ο Niki Lauda δεν φοβάται να πει τη γνώμη του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του για την Ισπανική El Pais, ο Αυστριακός μίλησε για την κόντρα των δύο πιλότων της Mercedes, αλλά δεν αμέλησε να μιλήσει και για τους νέους κανόνες της Formula 1, οι οποίοι προσπαθούν να “τιμωρήσουν” την επιτυχία της ομάδας του.

Εγώ έφερα (τον Hamilton) στη Mercedes. Πήγα και τον βρήκα πριν 2 χρόνια και ευτυχώς τον έπεισα. Η άφιξή του είχε μεγάλη επιρροή στην ομάδα. Από πέμπτοι πήγαμε δεύτεροι. Γιατί; Επειδή φέραμε ακόμα έναν πιλότο που ήταν γρήγορος. Τώρα βλέπουμε τον έναν οδηγό να πιέζει τον άλλον. Την μία είναι ο ένας γρηγορότερος, την άλλη το αντίθετο. Αυτό είναι το κλειδί (της επιτυχίας) να έχουν το ίδιο μονοθέσιο και να βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Στον Καναδά ο Lewis και ο Nico πάλεψαν για την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή. Αμέσως βγήκε μήνυμα διερεύνησης του συμβάντος. Ποιος στο διάολο χρειάζεται τέτοιες πληροφορίες; Περισσότερη βαρεμάρα, περισσότεροι κανόνες… κάτι πρέπει να γίνει. Του χρόνου μετά από το αυτοκίνητο ασφαλείας θα έχουμε επανεκκίνηση του αγώνα από στάση. Είναι χαζοί; Οι αγώνες είναι βαρετοί και θα γίνουν ακόμη χειρότεροι αν σταματάνε κάθε λίγο και λιγάκι.

Lauda - Hamilton

Εκτός όμως από τη γνώμη του για τους πιλότους του, o μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes, είπε την άποψή του και για τους αντιπάλους της Γερμανικής ομάδας, καθώς και για το περίφημο budget cap.

Τα μεγάλα έξοδα είναι ένα από τα κύρια προβλήματά μας. Πριν 5 χρόνια πάρθηκε η απόφαση αυτών των νέων υβριδικών κινητήρων, που καταναλώνουν και ρυπαίνουν λιγότερο. Η εξέλιξή τους κόστισε μια περιουσία. Mercedes, Ferrari, Renault και Honda τους πουλάνε από 18 έως 20 εκατομ. ευρώ (σ.σ. κόστος αγοράς κινητήρων αγωνιστικού έτους για μια ομάδα), πρέπει να μπει κάποιο όριο (στα έξοδα).

Την επόμενη χρονιά, Renault και Ferrari μπορούν να αλλάξουν το 48% του κινητήρα, το 2016 μόνο το 18%. Η McLaren έχει τον ίδιο κινητήρα με εμάς και έχουν ένα μονοθέσιο σκ@τ@. Πού είναι; Πουθενά. Το ίδιο και η Ferrari, άλλο ένα μονοθέσιο σκ@τ@. Του χρόνου θα είναι αλλιώς τα πράγματα, επειδή μπορούν να αλλάξουν τα μισά εξαρτήματα. Η βάση μας όμως είναι καλή, δεν μπορείς να τιμωρήσεις (με κανόνες) το Brixworth επειδή οι άλλοι ήταν χαζοί.

Στη Ferrari ο Montezemolo δοκιμάζει τα πάντα, γι’ αυτό και έβαλε τον Mattiacci στη θέση του Domenicali. Κανείς τους δεν πιστεύει, όμως, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από την μία μέρα στην άλλη. Προσπάθησε να αποκτήσει τον Newey, άλλα δεν τα κατάφερε. Ο Alonso έχει απογοητευτεί, αν και τα χρήματα που παίρνει πρέπει να βοηθούν κάπως. Στη McLaren δεν μπορεί να πάει διότι έχει συμβόλαιο. Όταν έχεις συμβόλαιο με τη Ferrari, δεν φεύγεις αν δεν σε διώξουν. Τόσα χρόνια οδηγάει κακό μονοθέσιο, αλλά έτσι είναι η ζωή. Θυμάστε τον Ronnie Peterson; Ήταν ο καλύτερος και έπεφτε πάντα στις χειρότερες υποθέσεις.

GP SPAGNA F1/2014

Φυσικά, μετά από τέτοια συνέντευξη, τα ΜΜΕ προσπάθησαν να πάρουν κάποια δήλωση από τον Marco Mattiacci, ως απάντηση στα όσα είπε ο 65-χρονος. Η απάντηση του αντικαταστάτη του Stefano Domenicali στη Scuderia, ήταν:

Δεν σκοπεύω να σχολιάσω μεμονωμένες φράσεις που ήταν μέρος μιας συνέντευξης. Για μένα ο Niki Lauda είναι ένα είδωλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τον θεωρώ έναν από τους εξυπνότερους πιλότους, όλων των εποχών και τρέφω μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπό του, οπότε δεν με ενδιαφέρει να σχολιάσω μια φράση του.

Εσύ τι πιστεύεις; Συμφωνείς ή διαφωνείς με όσα λέει και με τον τρόπο που τα λέει ο Αυστριακός;

ΠηγήElPais

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...