Φταίει ο Vettel για το άδειο Hochenheim;

Σχετικά άρθρα

during the German Grand Prix at Hockenheimring on July 20, 2014 in Hockenheim, Germany.

Ο Γερμανικός αγώνας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει του θεατές που θα ήθελε. Για να είμαι ακριβής, την Κυριακή οι θεατές ήταν 38% λιγότεροι από ότι το 2012.

Η Mercedes είναι η πιο δυνατή ομάδα, ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα δηλώνει Γερμανός, οπότε πιο είναι το πρόβλημα; Σύμφωνα με την σύμβουλο μάρκετινγκ της πίστας, Katja Heim, υπεύθυνος είναι ο Sebastian Vettel και η επιστροφή του Red Bull Ring.

Δεν βοήθησαν καθόλου τα σχόλια απογοήτευσης του Sebastian για την νέα Formula 1. Έκανε πολλές δηλώσεις για το πόσο κακή είναι τώρα η Formula 1 και για το πώς δεν αξίζει να την παρακολουθεί κάποιος. Είναι Γερμανός και έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ο κόσμος τον πιστεύει πολύ περισσότερο από ότι τους πωλητές. Αν λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα πλέον για τους θεατές και ότι δεν είναι πλέον Formula 1, τότε αυτό είναι 100% ζημιογόνο.

during qualifying ahead of the German Grand Prix at Hockenheimring on July 19, 2014 in Hockenheim, Germany.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes, Toto Wolff, φαίνεται πως συμφωνεί.

Μειώσαμε το άθλημα με όσα είπαμε στην αρχή της χρονιάς και φταίμε όλοι μας ή (μάλλον) οι περισσότεροι από εμάς. Οι τελευταίοι αγώνες ήταν πολύ καλοί, με πολλές προσπεράσεις σε διάφορα σημεία, οπότε το άθλημα φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο. Πρέπει να αναλύσουμε καλύτερα για ποιο λόγο δεν υπήρχαν θεατές στο Hockenheim. Είναι κρίμα.

80.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα της Αυστρίας, ενώ το Βρετανικό GP 120.000. Σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone, η επιτυχία της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου δεν βοήθησε την πίστα του Hockenheim.

Όλοι οι φίλαθλοι αγόρασαν εισιτήρια για τη Βραζιλία. Κουράστηκαν μετά από τόσα αθλητικά γεγονότα.

GP GERMANIA F1/2014

Την άποψη του 83-χρονου φαίνεται να συμμερίζεται και η Heim λέγοντας:

Για την Formula 1 θα ήταν καλύτερα αν η Γερμανία έβγαινε εκτός (μουντιάλ) από τον πρώτο γύρο, σαν την Αγγλία. Πραγματικά το πιστεύω.

Κάποιος με ρώτησε: “Πιστεύεις πως όλοι οι θεατές πέθαναν;” Αναφερόμενος στην ανάγκη της Formula 1 για νέο, μικρότερης ηλικίας κοινό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αγκαλιάσει όλο το άθλημα. Πρέπει να γίνουμε πιο cool.

Ένας ακόμη λόγος είναι σίγουρα και η απουσία του Michael Schumacher από το φετινό πρωτάθλημα. Όπως δήλωσε και ο Sebastian Vettel, ένα Γερμανικό GP χωρίς τον Schumacher, είναι θλιβερό. Όταν ο Schumi ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Formula 1 με τη Mercedes το 2010, πουλήθηκαν απευθείας 10.000 εισιτήρια στο Hochenheim.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...