Ο 9ος αγώνας του DTM θα γίνει στο Zandvoort, αντί στην Guangzhou

Σχετικά άρθρα

1069623_2137028_1024_683_DTMMoskau1405073

Ο ένατος αγώνας της χρονιάς στο DTM ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο καινούριο circuit πόλης της Guangzhou στην Κίνα το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, έπρεπε να γίνουν αρκετές αλλαγές στην κυρίως διαδρομή του circuit, στο χώρο των pits και των paddocks, αλλά και στις κερκίδες των θεατών, αλλαγές οι οποίες αποδείχθηκαν πιο κοστοβόρες από ό,τι αρχικά ήταν σχεδιασμένες.

Η μεταφορά του αγώνα σε άλλη πίστα εντός Κίνας κρίθηκε ανέφικτη, έτσι οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος πήραν την απόφαση να διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας στην πίστα του Zandvoort, η οποία βρίσκεται λίγο έξω από το Άμστερνταμ. Υπήρχαν ήδη φήμες από τον εναρκτήριο αγώνα στο Hockenheim ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εγκαίρως οι αλλαγές στην κινέζικη πίστα.

Το συμβόλαιο με την ολλανδική πίστα έληξε πέρσι λόγω του ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές ως προς τα νέα μέτρα ασφαλείας για τα standards του DTM. H πίστα του Zandvoort ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς πέρσι, με πλήθος θεατών και δημοσιογράφων να παρευρίσκονται εκεί.

O Hans Werner Aufrecht, πρόεδρος του ITR, τόνισε, ότι αν και δε θα διεξαχθεί αγώνας επί κινεζικού εδάφους φέτος, ο στόχος ενός αγώνα στην ασιατική αυτή χώρα παραμένει. Άλλωστε, ένας αγώνας στην Κίνα είναι και ένα “άνοιγμα” για τις τρεις εταιρείες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα σε μια τόσο μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά. Στην Σανγκάη έχουν πραγματοποιηθεί 2 αγώνες κατά το παρελθόν, το 2004 και το 2010.

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...