VW Group προς υπαλλήλους: “Πρέπει να μειώσουμε το κόστος παραγωγής για να αυξήσουμε τα κέρδη”

Σχετικά άρθρα

Chief executive Martin

Το VW Group είναι ίσως η αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει τα μεγαλύτερα κέρδη από τις πωλήσεις της. Το 2013, ο Γερμανικός κολοσσός είχε λειτουργικά κέρδη 11,7 δισ. ευρώ (καθαρά κέρδη 9,7 δισ.) ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2ο14, μπήκαν στα ταμεία της, καθαρά κέρδη ύψους 2,5 δισ. ευρώ, αυξάνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας στα 17,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο CEO της εταιρίας, ο Martin Winterkorn, δεν είναι ευχαριστημένος από τα κέρδη αυτά. Μιλώντας σε 20.000 υπαλλήλους του Volkswagen Group στα κεντρικά της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας, δήλωσε πως η εταιρία θα πρέπει να ξεκινήσει ριζικές περικοπές ώστε να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους της.

Για να το πετύχει αυτό, ο Winterkorn δήλωσε πως πρέπει να σταματήσει η παραγωγή μη αποδοτικών μοντέλων, αλλά και να μειωθεί το budget από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Στόχος του Winterkorn είναι να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της Volkswagen από τα 2,9% που ήταν στα τέλη του 2013, στο 6%. Για να γίνει αυτό εφικτό, απαιτείται να γίνει περικοπή του κόστους κατά 5 δισ. ευρώ ετησίως. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας δήλωσε:

Βραχυπρόθεσμα, χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερη αποδοτικότητα και υψηλότερη κέρδος.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...