Η Formula 1 εξετάζει τη χρήση έρματος για να κλείσει τις διαφορές μεταξύ των ομάδων

Σχετικά άρθρα

f1 start bahrain 2014

Χθες το πρωί, συναντήθηκαν στα πλαίσια του Ουγγρικού Grand Prix οι επικεφαλής των ομάδων μαζί με το Bernie Ecclestone, με στόχο να προτείνουν και να συζητήσουν ιδέες, που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την πτώση στην τηλεθέαση. Μια ιδέα που κέρδισε υποστήριξη, ήταν αυτή του “έρματος επιτυχίας“. Μια λύση που χρησιμοποιείται κυρίως σε πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού, όπως DTM, BTCC και WTCC.

Ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα συζητηθεί και σε αυτό το στάδιο πρόκειται απλώς για μια πρόταση, πιστεύεται ότι η πρώτη δεκάδα θα φέρει κάποια μορφή έρματος, με σκοπό να αυξηθεί η δράση στην πίστα, αφού το κυρίαρχο μονοθέσιο θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με το βάρος των αντιπάλων. Πρόκειται λοιπόν για μια κίνηση που θα τιμωρεί τις ομάδες και τους οδηγούς που κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, για χάρη του θεάματος. Ας μου επιτραπεί να είμαι αντίθετος -και- με αυτή την πρόταση, την οποία θεωρώ εντελώς λάθος με βάση το πνεύμα της Formula 1

Προχωρώντας, η F1 δημιούργησε το popularity working group (ομάδα εργασίας για τη δημοτικότητα), με σκοπό να αυξηθεί η δημοτικότητα του σπορ, ιδιαίτερα μεταξύ της νεότερης γενιάς. Μετά από τις πρώτες διαρροές, φαίνεται πως Ferrari, Red Bull, Mercedes και Force India θα συμμετέχουν στην ομάδα αυτή, μαζί με τον Flavio Briatore. Ναι, ο άνθρωπος που τιμωρήθηκε το 2008 για το εκ προμελέτης ατύχημα του Nelson Piquet Jr στη Σιγκαπούρη, που χάρισε τη νίκη στην τότε ομάδα του Renault και το Fernando Alonso, επιστρέφει στο σπορ για να δώσει τα φώτα του.

Toto Wolff

Πέρα από το “έρμα επιτυχίας” (να δω τι άλλο θα ακούσουμε…), τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας εργασίας, όπου θα τεθούν επί τάπητος και η μετάβαση σε απευθείας online μετάδοση, το άνοιγμα σε mobile apps και τα social media, με τον Ecclestone να αποφεύγει αυτά τα μέσα, επειδή είναι δύσκολο να αποτιμηθούν σε χρήμα. Ο Toto Wolff, δήλωσε για τη νέα αυτή ομάδα:

Μερικοί άνθρωποι θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, επειδή είναι δύσκολο να καταλήξεις σε προτεραιότητες και λύσεις, όταν καλείς τους πάντες. Πιθανότατα θα εμπλέξουμε κι εσάς (τα ΜΜΕ), για να αποφύγουμε καταστάσεις όπως την τελευταία φορά, όταν διαπιστώσατε πως οι ιδέες μας είναι πραγματικά σκατά! (σ.σ. εννοεί τους διπλούς βαθμούς στον τελευταίο αγώνα)

Επομένως, αυτή είναι η διαδικασία. Ο Bernie εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσει με τις ομάδες σχετικά με το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το θέαμα της Formula 1. Έτσι, θα βρεθούμε μαζί και θα υποβάλουμε ιδέες.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr