Στόχος οι νίκες για τη Honda το 2015

Σχετικά άρθρα

McLaren-Honda

Το 2015, δε θα έχουμε κάποια μεγάλη αλλαγή στα βιβλία των κανονισμών, ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για τους κατασκευαστές κινητήρων. Η Honda ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα χρονιά, καθώς επιστρέφει στη Formula 1, δίνοντας power unit στη McLaren, κάτι που μας πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, όταν οι δύο εταιρείες είχαν εξαιρετική πορεία στις πίστες.

Η φετινή χρονιά μάς έχει δείξει πως η Mercedes-Benz έχει κατασκευάζει με διαφορά το δυνατότερο και καλύτερο power unit, ενώ οι Ferrari και Renault έχουν μπει από τώρα στον μονόδρομο της βελτίωσης για το 2015. Η ιαπωνική εταιρεία γνωρίζει καλά ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να έχει υψηλούς στόχους για τη νέα σεζόν, όπως οι νίκες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Yasuhisa Arai, επί κεφαλής τής Honda για τη Formula 1.

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε Grands Prix με τη McLaren. Είναι αυτός ο λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τη McLaren. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Περιμένουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα. Περιμένουμε νίκες. Είναι μια τεράστια πρόκληση για τους μηχανικούς και ο δρόμος για τη βιομηχανία. Αλλά, δεν είναι μονόδρομος. Το project για τη Formula 1 θα βοηθήσει επίσης και την υβριδική τεχνολογία για τα μοντέλα παραγωγής.

Η Honda ακόμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή πληροφορίες για τον κινητήρας που αναπτύσσουν, με τον Arai να τονίζει ότι αυτό δε θ’ αργήσει να συμβεί. Ο Ιάπωνας λέει, επίσης, πως η δοκιμή του νέου κινητήρα σε κάποιο μονοθέσιο τής McLaren θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον χειμώνα.

Σύντομα θα μπορείτε να δείτε τον κινητήρα, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε ακριβώς. Δε θα κάνουμε δοκιμή σε κάποιο μονοθέσιο της McLaren. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρώτο χειμερινό τεστ, στη Χερέθ.

Παράλληλα, ο Arai υποστήριξε πως για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για πώληση κινητήρων σε κάποια άλλη ομάδα πέραν τής McLaren, η οποία θα είναι η μοναδική που θα έχει ιαπωνικό κινητήρα τη νέα σεζόν.

ΠηγήSpeed Week

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr