Οι προτάσεις της Ferrari για τη βελτίωση της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Ferrari Conference Room

Φαίνεται πως η συνάντηση που ζήτησε ο Luca di Montezemolo, μέσω επιστολής που έστειλε στον Bernie Ecclestone, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο. Ο Ιταλός, ο οποίος θεωρεί καθήκον του να σώσει την σημερινή εικόνα της Formula 1, δεν θα είναι στη συνάντηση, αν και θα βρεθεί με τον Niki Lauda το Σάββατο για να συζητήσουν τα αποτελέσματα του meeting.

Στο Λονδίνο θα βρίσκονται οι Jean Todt, Bernie Ecclestone, Charlie Whiting και ίσως ο Flavio Briatore, ενώ από πλευράς ομάδων θα παρευρεθούν οι Toto Wolff, Christian Horner και φυσικά ο Marco Mattiacci, ο οποίος θα μεταφέρει τις σκέψεις του Montezemolo.

Ecclestone - Worff - Horner - Lauda

Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο, η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρία θέματα:

• Την μερική απελευθέρωση των κανονισμών, έτσι ώστε να υπάρχει εξέλιξη των μονοθεσίων κατά την διάρκεια της χρονιάς και να μην κρίνονται τα πρωταθλήματα από το ποιος έκανε καλύτερη δουλειά τον χειμώνα.

• Την κατάργηση του “παγώματος” των power unit, για να μπορούν όλοι οι κατασκευαστές κινητήρων να επωφελούνται της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.

• Την επαναφορά δοκιμών -με εισιτήρια για το κοινό-, τα κέρδη των οποίων θα πηγαίνουν στις ομάδες, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα των τεστ. Εδώ αναμένεται να συζητηθεί και ο τρόπος διεξαγωγής των δοκιμών, οι οποίες θα πρέπει να φέρνουν τους πιλότους πιο κοντά στους θεατές, για να φανούν λίγο πιο “ανθρώπινοι”.

Formula 1 fans

Εκτός από τα παραπάνω θέματα, η επιστροφή της νεολαίας και η χρήση των social media για το όφελος της Formula 1, είναι επίσης θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, καθώς και η πιθανότητα διαφορετικής βαθμολόγησης στα ιστορικά GP, όπως η Monza, το Monaco και το Spa. Ο Ιταλικός τύπος αναφέρει επίσης και την πιθανότητα βαθμών για τον καλύτερο χρόνο των ελεύθερων δοκιμών, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ αμφίβολο.

Όπως πάντα, οι πραγματικές συζητήσεις που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και όσα θα διαρρεύσουν έπειτα στον τύπο, είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα αποτελέσματα της συζήτησης θα είναι αυτά που θα κρίνουν τη μορφή της Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

ΠηγήGazzetta

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...