Smedley: Έχουμε πλησιάσει τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Sunday 22 June 2014. Felipe Massa, Williams FW36 Mercedes, leads Valterri Bottas, Williams FW36 Mercedes, and Lewis Hamilton, Mercedes F1 W05 Hybrid. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic. ref: Digital Image _89P7794

Ούτε η ίδια η Williams δεν μπορούσε να πιστέψει ότι φέτος θα υπήρχε μια τόσο μεγάλη αύξηση στην ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με πέρυσι, με την αλλαγή σε κινητήρα Mercedes (μέχρι πέρυσι είχε Renault) ν’ αποδεικνύεται η πιο σωστή απόφαση των τελευταίων ετών για την ομάδα τού Grove. Ο Pat Symonds παραδέχεται ότι η FW36 είναι το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο, ενώ ο Valtteri Bottas βλέπει πως και το 2015 θα είναι μια δυνατή χρονιά για τη βρετανική ομάδα.

Ένα από τα μεγάλη στοιχήματα για τη Williams ήταν η εξέλιξη της FW36, αλλά τελικά απέδειξε πως κι εδώ οι τεχνικοί της τα πηγαίνουν περίφημα, με τον Rob Smedley, επί κεφαλής απόδοσης οχήματος, να λέει ότι έχουν μειώσει τη διαφορά από τη κυρίαρχη φετινή ομάδα, που δεν είναι άλλη από τη Mercedes.

Αν πάρετε τη Mercedes σαν benchmark -και είναι το benchmark, καθώς έχουν κάνει την καλύτερη δουλειά απ’ όλους-, προφανώς δεν τους απειλούμε, αλλά τους έχουμε πλησιάσει, κάτι που είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να το βλέπεις με όλες τις προσπάθειες να γίνονται γι’ αυτό.

Rob-Smedley-700x466

Σύμφωνα με τον Βρετανό, καμία εκ των τριών πρώτων ομάδων στη βαθμολογία (Mercedes, Red Bull και Ferrari) δεν έχει καταφέρει να βελτιωθεί τόσο πολύ όσο η δική του ομάδα.

Αν κοιτάξετε στην πραγματικότητα της κατάσταση, τότε έχει αλλάξει πραγματικά η κατάσταση μεταξύ των Mercedes, Red Bull και Ferrari; Έχετε δει μεγάλη διαφορά; Αν κοιτάξετε μακροπρόθεσμα τους αριθμούς, το γυρολόγιο σε αγώνα και κατατακτήριες, εγώ δεν έχω δει μεγάλη διαφορά.

Έχω δει τη McLaren να τα καταφέρει λίγο καλύτερα, όπως κι εμείς, έτσι η σειρά αλλάζει λίγο εξαιτίας τής απόδοσης και από τον τρόπο λειτουργίας τού μονοθεσίου, όχι επειδή οι άλλοι πηγαίνουν πίσω.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα