Helmut Marko: Ο Verstappen έχει απίστευτη ταχύτητα

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Bahrain - Practice

Παρακάμπτοντας τον Carlos Sainz Jr, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια, κι επιβεβαιώνοντας με το Vergne τον “κανόνα” των τριών χρόνων στην Toro Rosso, η Red Bull αποφάσισε να προάγει στη θέση του επίσημου οδηγού για το 2015 το νέο μεγάλο ταλέντο, Max Verstappen. Έτσι, ο Ολλανδός θα γίνει ο νεότερος πιλότος στην ιστορία της Formula 1, όντας 17 ετών κι 100 και κάτι ημερών στο, αναμενόμενο, ντεμπούτο του. Ένα ρεκόρ που κρατάει προς ώρας ένα πρώην ταλέντο των ακαδημιών της Red Bull, ο Jaime Algersuari.

Verstappen και Kvyat θα συνθέσουν ένα άκρως νεανικό δίδυμο, με αρκετούς αναλυτές, αλλά και πιλότους, να θεωρούν πως η υπερασφαλής φύση του σπορ, καθώς και τα πιο εύκολα στην οδήγηση μονοθέσια, καθιστούν εφικτές τέτοιου είδους κινήσεις. Ο Helmut Marko είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα νέων οδηγών της ομάδας και δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα του νέου του “πουλέν”.

Νομίζω ότι έχει απίστευτη ταχύτητα. Για την ηλικία του είναι πολύ ώριμος και δουλεύει σκληρά. Έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται, για να γίνει ο απόλυτος πρωταθλητής.

Ήταν μια έκπληξη το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στη Formula 3. Η στιγμή που σκέφτηκα πως ήταν κάτι το πραγματικά ξεχωριστό, ήταν στο Norisring. Σε μικτές συνθήκες ήταν πιο βρεγμένα από ότι στεγνά ήταν 2+ δευτερόλεπτα πιο γρήγορος στο γύρο, από οποιονδήποτε άλλο.

Όσο για το ρίσκο της ηλικίας του Max; Οι όποιοι ενδοιασμοί κάμφθηκαν, όταν κατάφερε ο Marko να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με το νεαρό. Εκεί, κατάλαβε το πόσο ώριμος είναι.

Θα είναι 17 στον πρώτο του αγώνα, που είναι αρκετά μικρός, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος. Έχει αποδείξει σε διάφορους αγώνες πως μπορεί να χρησιμοποιεί το κεφάλι του. Είχα αρκετές συζητήσεις μαζί του και εκεί βλέπεις πόσο ώριμος είναι.

Η Toro Rosso είναι γνωστή για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων οδηγών, έτσι, έρχεται σε αυτό το περιβάλλον και με όλες τις δυνατότητες που βρίσκονται γύρω από την οικογένεια Red Bull, νομίζω ότι θα μπει στη σεζόν καλά προετοιμασμένος. Εμείς, δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο με αυτή την κίνηση.

Το ανακοινώσαμε στη μέση της σεζόν, για να τελειώσουμε όλες τις εικασίες και να προσφέρουμε (στο Max) μια πολύ καλή προετοιμασία για το επόμενο έτος. Είμαστε λίγο κακομαθημένοι από όσα έχουμε δει από τον Kvyat, ο οποίος μπήκε στη F1 με σχεδόν καθόλου δοκιμές και βρέθηκε αμέσως στους βαθμούς. Νομίζω ότι περιμένουμε παρόμοια πράγματα κι από το Max.

Την ίδια στιγμή, ο Jean-Eric Vergne βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Formula 1, ειδικά από τη στιγμή που οι υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα και αναζητούν οδηγούς-χορηγούς. Προσωπικά, θεωρώ το Γάλλο έναν αρκετά καλό πιλότο, που αξίζει να έχει μια θέση στο grid (όπως και το “χαμένο” Buemi). Ο ίδιος ευχαρίστησε μέσω twitter την ομάδα, τονίζοντας πως δουλεύει πάνω στη νέα χρονιά, έχοντας πολλά ακόμη να δείξει στη Formula 1.

vergne

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα