Mattiacci: Όλοι είναι εξίσου υπεύθυνοι για το φετινό μονοθέσιο

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2014

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την απόλυση του Luca Marmorini από τη Scuderia και ακόμη λιγότερος από τα βέλη που εξαπέλυσε εναντίον του Τομπάζη και του νέου επικεφαλής της ομάδας, Marco Mattiacci. Ο τελευταίος αναγνωρίζει πως υπάρχει εσωτερικό θέμα στη Ferrari, με τους διάφορους μηχανικούς να αλληλοκατηγορούν τους συναδέλφους τους. Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει στο άμεσο μέλλον, είναι να κόψει αυτή τη “συνήθεια”.

Δεν μου αρέσει όταν οι άνθρωποι του κινητήρα μου μιλάνε για το σασί τα πρώτα πέντε λεπτά. Δεν μου αρέσει οι άνθρωποι του σασί να μου μιλάνε για τον κινητήρα. Μιλάμε για το αυτοκίνητο.

Όλοι πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη για το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει “τα πήγαμε καλύτερα από ό,τι εσείς” ή “το κάναμε αυτό επειδή εσείς το ζητήσατε”. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το αυτοκίνητο στο ίδιο ποσοστό.

Σύμφωνα με τον Ιταλό, η Ferrari θα προβεί σε γενναίες αλλαγές στην υποδομή της και θα πάρει ρίσκα, αφού το σχέδιο για το που πρέπει να κινηθεί η ομάδα, είναι ξεκάθαρο.

Πρέπει να αγκαλιάσουμε το ρίσκο, για να αγκαλιάσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία. Διάλογος. Να είμαστε γενναίοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Αυτές είναι πολύ σημαντικές αλλαγές. Είναι σαφές το πού θέλουμε να πάμε. Έτσι, δεν ξέρω αν μπορείτε να πείτε τις αλλαγές μεγάλες, αλλά σίγουρα θα είναι σημαντικές.

Νομίζω ότι η Ferrari θα έχει διαφορετική όψη και η ιστορία θα δείξει αν θα είναι καλύτερη. Αλλά η αλλαγή θα είναι σε όλους τους τομείς και κυρίως στην κουλτούρα και την ασυνέχεια. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα.

Αλλαγές, υπομονή, πίστωση χρόνου. Λέξεις που οι φίλοι της ομάδας έχουν ακούσει πάμπολλες φορές τα τελευταία χρόνια και κυρίως ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ομάδα εδώ και 5 χρόνια και ο καιρός περνάει, ενώ η υπομονή λιγοστεύει. Θα παραμείνει στο Maranello ο Alonso, ίσως ο καλύτερος πιλότος του grid αυτή τη στιγμή, για μερικές ακόμη υποσχέσεις και αλλαγές ή θα κυνηγήσει με άλλα χρώματα τον τρίτο τίτλο της καριέρας του και η ομάδα θα τρέχει να βρει αντικαταστάτη;

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr