Spy Photos: Μουλάρι του νέου Audi A5

Σχετικά άρθρα

2016 Audi A5 chassis-mule (1)

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα μουλάρι δοκιμών της επόμενης γενιάς του Audi A5 να κάνει δοκιμές εξέλιξης. Το μουλάρι φορά το σώμα της υπάρχουσας γενιάς με την Audi να αποφασίσει να κάνει τις πρώτες δοκιμές στη πίστα του Nurburgring.

Αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2015 ως μοντέλο 2016 και σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, θα διαθέτει νέο εξωτερικό σχεδιασμό με περισσότερες sport πινελιές. Επιπλέον, αναμένεται να εξοπλίζεται με LED φώτα και φουτουριστικό εσωτερικό με head-up display. Όπως και να έχει όμως, το design του χαρακτηρίζεται ως “εξέλιξη” οπότε μην περιμένετε να το δείτε να απομακρύνεται πολύ από τις χαρακτηριστικές γραμμές της εταιρίας.

2016 Audi A5 chassis-mule (4)

Επίσης, όπως σου έχουμε ξαναπεί, το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα του Group και θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο αλουμίνιο στην κατασκευή του, με αποτέλεσμα να ζυγίζει 90-100 κιλά λιγότερα από ότι το μοντέλο που αντικαθιστά. Τέλος, αν και τίποτε δεν είναι επίσημο, η μείωση του βάρους ίσως να φέρει και μείωση της χωρητικότητας των κινητήρων αφού ακούγεται πως ο βασικός 1800άρης TFSI ίσως να αντικατασταθεί από τον αντίστοιχο 1400άρη με 160 ή 180 άλογα, αν και η επιλογή εξετάζεται λόγω image.

2016 Audi A5 chassis-mule (3)

Στο άλλο άκρο της γκάμας, το RS5 θα φορά έναν twin-turbo V6 με απόδοση στην περιοχή των 470 ίππων. Φυσικά στη γκάμα των κινητήρων θα υπάρχουν 2,0-λιτρα και 3,0-λιτρα μοτέρ, με όλους τους κινητήρες να συνδυάζονται με εξατάχυτα μηχανικά και S tronic αυτόματα κιβώτια.

2016 Audi A5 chassis-mule (5)

2016 Audi A5 chassis-mule (2)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...