GP Βελγίου 2014 – Τι δεν χρειάζεται να ξέρεις

Σχετικά άρθρα

Lotus Twitter

Οι διακοπές τελείωσαν και τα κεφάλια μέσα για οδηγούς, μηχανικούς, μάνατζερ και αεροδυναμιστές, καθώς αυτό το τριήμερο είναι ο αγώνας στο Spa. Επειδή πολλοί απορούν για το τι έκαναν οι πιλότοι στις διακοπές τους, θα αναφέρω πρώτα μερικούς από αυτούς και το πως πέρασαν το καλοκαίρι τους.

Ο αδερφός του Max Chilton,Tom, παντρεύτηκε, οπότε ο Βρετανός είχε οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο Esteban Gutierrez γιόρτασε τα 23α γενέθλιά του στις 5 Αυγούστου, ενώ δύο μέρες νωρίτερα ο Jules Bianchi γιόρτασε τα δικά του με την οικογένειά του. Ο Marcus Ericsson συνδύασε διακοπές με προπόνηση κάνοντας SUP, ενώ ο χαζομπαμπάς Romain Grosjean αφοσιώθηκε στον γιό του, Sacha, ο οποίος έγινε ενός.

Kimi Raikkonen 2014

Ο Sergio Perez εγκαινίασε ένα νέο κέντρο εκμάθησης και παιχνιδιού για παιδιά στο Μεξικό, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμά του, ενώ ο Jenson Button συμμετείχε και πάλι σε αγώνα τριάθλου τερματίζοντας ενδέκατος εκ των 1675 αθλητών και δεύτερος στην κατηγορία του, ο Βρετανός φυσικά πέρασε και μερικές μέρες στην Ίμπιθα με την καλή του. Ο Nico Hulkenberg επισκέφτηκε τον παιδικό του ιατρό, ενώ ο Valtteri Bottas έπαιζε χόκεϊ με τους φίλους του.

http://youtu.be/CMpdYn58h88

Οι διεκδικητές του τίτλου δεν θα μπορούσαν να περάσουν με πιο διαφορετικό τρόπο τις διακοπές τους, καθώς ο Nico Rosberg επισκέφτηκε την Ιταλία και γύρισε πολλές πιτσαρίες στη Νάπολι, προσπαθώντας με τους φίλους του να βρει την καλύτερη πίτσα (και λίγο αργότερα τα καλύτερα ποτά), ενώ ο Lewis Hamilton επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο ως ο +1 της Nicole Scherzinger, σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά. Όσον αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari, ο Kimi Raikkonen εντοπίστηκε κάπου στη Γαλλία να κάνει Jet Ski ενώ ο Fernando Alonso πέρασε τις διακοπές του κάνοντας ποδήλατο στις Ιταλικές Άλπεις.

Rosberg

Rosberg2

Αρκετά όμως με τις διακοπές των πιλότων, καθώς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον Hamilton. Όχι τον Lewis, που είναι 11 βαθμούς πίσω από τον team-mate του, αλλά τον Nicolas ο οποίος θέλει να γίνει ο πρώτος οδηγός με ειδικές ανάγκες στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (BTCC). Ο 22-χρονος, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Little, δήλωσε:

Μετά από αρκετούς μήνες σκέψης για την αγωνιστική μου καριέρα, αποφάσισα τι είναι καλύτερο για το μέλλον μου. Είμαι περήφανος να ανακοινώσω πως σκοπεύω να γίνω ο πρώτος οδηγός με κινητικά προβλήματα που θα αγωνιστεί στο BTCC το 2015.

Mark Webber

Σωστά βήματα στη καριέρα του κάνει και ο Mark Webber, ο οποίος θα συνεργαστεί στενότερα με το Αυστραλιανό κανάλι Network Ten από το 2015. Ο πρώην οδηγός της Formula 1 δήλωσε πως δεν είναι ειδικός για το πρωτάθλημα V8 Supercar, το οποίο και καλείται να σχολιάσει.

Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με το Network Ten για τα επόμενα χρόνια, κυρίως μετά τον διασκεδαστικό ρόλο μου στο φετινό Αυστραλιανό GP. Η συνεργασία μου με τους σχολιαστές για τους αγώνες Clipsal 500 και Bathurst 1000 θα είναι κάτι το νέο για μένα. Με την εμπειρία μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) θα μπορώ να προσφέρω κάποιες πληροφορίες για τα όσα περνάνε οι οδηγοί σε αυτούς τους σκληρούς και δύσκολους αγώνες.

Νέα όμως υπάρχουν και για την απόφαση του νέου ταλέντου της Formula 1, τον Max Verstappen. Σύμφωνα με της τελευταίες δηλώσεις του Toto Wolff, ο 16-χρονος Ολλανδός –ο οποίος δεν έχει καν δίπλωμα οδήγησης- ωθήθηκε στη Red Bull από τη Mercedes.

Είχαμε πολλές συζητήσεις με τον Jos και τον Max. Σίγουρα είναι ταλέντο, αλλά δεν μπορούσαμε να του εξασφαλίσουμε μια θέση στη Formula 1 με την ομάδα μας. Οπότε τον συμβούλεψα να δεχτεί την προσφορά της Red Bull.

Sebastian Vettel Ferrari

Βάση συμβολαίου ο Sebastian Vettel πρέπει να οδηγεί μόνο αυτοκίνητα της Infiniti, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να χαρίσει στον πατέρα του, Norbert, μια Ferrari California με την πινακίδα HP N1. “HP” για το Heppenheim στο οποίο γεννήθηκε και “N” για το αρχικό γράμμα του ονόματος του πατέρα του. Είναι αυτό ένδειξη για την πολυσυζητημένη συμφωνία ανάμεσα στον Γερμανό και τη Ferrari; Μάλλον όχι, αν και αρκετοί θυμήθηκαν το 1995 που ο Michael Schumacher έκοβε βόλτες στο Μονακό με μια μπλε F355… και αμέσως μετά εγκαταστάθηκε στη γειτονική χώρα.

Επειδή όμως άρθρο Formula 1 δίχως αναφορά στον βασιλιά της δεν γίνεται, ας πούμε και δυο πραγματάκια για τον Bernie Ecclestone. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Sven Thomas, τα 100 εκατομ. για να εξαφανιστούν τα προβλήματα του Βρετανού, δόθηκαν όχι για το καλό του Bernie, αλλά για το καλό της F1.

Πρέπει έχουμε στο νου μας ότι η Formula 1 συνεχίζει και αν αυτή η δίκη κρατούσε για 5 μήνες, τότε μπορεί να δημιουργούνταν προβλήματα στην F1. Οπότε ο Bernie θεώρησε καλύτερο να κάνει διακανονισμό, δίχως να κριθεί ένοχος και με την αθωότητά του ακόμα έγκυρη. Το ποσό ήταν το μόνο ζητούμενο (που έπρεπε να κανονιστεί) και ο Bernie αποφάσισε αυτό το νούμερο, για να (μπορέσει να) επιστρέψει στη Formula 1.

Bernie Ecclestone Croatia

Σε κατηγορούν δηλαδή ότι λάδωσες κάποιον, το οποίο θεωρείται φυσικά παράνομο και σου επιτρέπουν έπειτα να λαδώσεις νόμιμα για να αποφύγεις την καταδίκη!!!

Κανείς δεν φαίνεται ικανός να κουνήσει τον πολυμήχανο 83-χρονο από το θρόνο του, εκτός από την καλή του, Fabiana Flosi, η οποία τον έκανε να ξεχάσει τα περί δίκης στο ταξιδάκι του ζεύγους στη Κροατία. Ο Bernie απόλαυσε τις διακοπές με το 58-μετρο κότερό του, το οποίο έχει ονομάσει Petara, από τον συνδυασμό των ονομάτων των κορών του.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του GP του Βελγίου, αλλαγές έχουν γίνει στο φράχτη της πρώτης στροφής -για καλύτερη προστασία των θεατών από τυχών θραύσματα- ενώ έχουν γίνει και αρκετές αλλαγές για την βελτίωση της απομάκρυνσης του νερού από την πίστα στις στροφές 2, 4, 8, 11, 16 και 17.

Κάποιες διαφορές περιμένουμε να δούμε και από τα μονοθέσια, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν επανασχεδιασμένες πίσω πτέρυγες, την Ferrari να έχει νέο μονωτικό υλικό στις εξατμίσεις της και τη Mercedes να έχει τοποθετήσει κάποια αεροδυναμικά βοηθήματα στα brake ducts. Περιέργως, η Sauber δεν έχει ακολουθήσει την τακτική της Ferrari και της Marussia και συνεχίζει με “γυμνές” τις εξατμίσεις της. Το μονοθέσιο, όμως, με τις περισσότερες αλλαγές, αναμένετε να είναι αυτό της Caterham.

[Πηγές: GMM, Twitter, Facebook, YouTube (1), (2) FIA, NicolasHamilton, DailyMail, BleacherReport, Bild, OmniCorse (1), (2), Gazzetta, TenPlay | Photo Copyrights: Ugpix]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα