Η McLaren P13 θα ονομαστεί 500S τελικά

Σχετικά άρθρα

mclaren-p13_1_no_copyright

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως το entry-level sports car της McLaren, το αυτοκίνητο που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως P13, θα ονομαστεί τελικά 500S.

Η 500S, θα είναι το μοντέλο με το οποίο η McLaren θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει οχήματα όπως η Porsche 911 Turbo, το Nissan GT-R, η επερχόμενη Mercedes-Benz AMG GT κ.ά. Ο σχεδιασμός του οχήματος είναι δύσκολο να προβλεφθεί –αν και το εικονιζόμενο rendering προσπαθεί-. Ο CEO της McLaren, Mike Flewitt, δήλωσε πως θα είναι “εξέλιξη” ενώ στο ίδιο θέμα, ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Frank Stephenson, είπε πως “οι Ferrari πρέπει να μοιάζουν με Ferrari και οι Porsche πρέπει να μοιάζουν με Porsche αλλά δεν υπάρχει κάποια standard συνταγή για τη McLaren”.

Όπως και να έχει, η 500S, θα κινείται κατά πάσα πιθανότητα μία detuned εκδοχή του 3.8 λίτρων V8 κινητήρα της φίρμας με ιπποδύναμη που όπως υποδηλώνει το όνομα, θα είναι κοντά στα 500 άλογα. Κατά τα άλλα, θα μοιράζεται αρκετά πράγματα με την 650S, όπως η ανθρακονημάτινη “μπανιέρα”, το ταμπλό και η εργονομία της. Προηγούμενα δημοσιεύματα, τοποθετούσαν το ντεμπούτο της McLaren 500S στην Γενεύη του 2015 με τις πωλήσεις να ξεκινούν κάποιους μήνες αργότερα.

ΠηγήWinding Road

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...