Stewart: Alonso ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός. Hamilton ο ταχύτερος

Σχετικά άρθρα

2013 Abu Dhabi Grand Prix - Friday

Ο Sir Jackie Stewart, ο πιλότος των τριών Παγκόσμιων τίτλων και ο πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας στη Formula 1, παραχώρησε συνέντευξη στην Ισπανική Marca, όπου και ρωτήθηκε για το ποιος πιστεύει πως είναι ο καλύτερος πιλότος στο σπορ, σήμερα. Ο Σκωτσέζος ξεχώρισε τέσσερις, χαρακτηρίζοντας τον Alonso ως τον πιο ολοκληρωμένο, το Hamilton τον ταχύτερο, βάζοντας και τους RosbergVettel στο γκρουπ των εκλεκτών, από όπου απουσιάζει ο Kimi Raikkonen.

Νοητικά, ο καλύτερος ίσως είναι ο Alonso. Ο πιο γρήγορος είναι ίσως ο Lewis Hamilton. Ο Rosberg είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους, ο πιο συνεπής, και στο ίδιο επίπεδο νομίζω ότι είναι και ο Vettel. Αυτοί είναι οι καλύτεροι σήμερα.

Στον κόσμο υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια οδηγοί, αρκετές χιλιάδες βγάζουν τα προς το ζην από αυτό, μερικές εκατοντάδες ζουν πολύ καλά. Υπάρχουν και 22 οδηγοί grand prix, ίσως έξι από αυτούς να είναι πραγματικά καλοί, τρεις εξαιρετικοί, αλλά υπάρχει μόνο μία ιδιοφυΐα. Έτσι, αν έπρεπε να διαλέξω τον πιο πλήρη οδηγό, θα έλεγα τον Alonso.

Ο Alonso έχει ακούσει τα καλύτερα από ανθρώπους του σπορ, όπως ο Dieter Zetsche και ο Mario Andretti. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο Ισπανός έχει περάσει το καλύτερο σημείο της καριέρας του, έχοντας κλείσει πλέον τα 33, και πως θα πρέπει να αποχωρήσει από τη Ferrari για να πάρει τον πολυπόθητο τρίτο τίτλο του. Ο Stewart διαφωνεί στην πρώτη περίπτωση, μη θέλοντας να αποκαλύψει τις σκέψεις του για τη δεύτερη.

Νομίζω ότι βρίσκεται στην ιδανική ηλικία. Έχει ζήσει τα καλά, τα κακά και τα άσχημα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να αλλάξει ομάδα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να πάρει αυτή την απόφαση μέσα στις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες.

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

ΠηγήMarca

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...