Δε μ’ ενδιαφέρει η σύγκριση με τον Ricciardo, λέει ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Canadian F1 Grand Prix

Με την πιο δύσκολη χρονιά στην καριέρα του βρίσκεται αντιμέτωπος ο Sebastian Vettel. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δύσκολα θα φανταζόταν πριν από την έναρξη της σεζόν ότι έναν νέος team-mate ονόματι Daniel Ricciardo θα μπορούσε να βρίσκεται μπροστά του στον βαθμολογικό πίνακα μετά από 11 Grands Prix, και μάλιστα κατά 43 βαθμούς.

Αυτό, όμως, είναι κάτι που αποτελεί γεγονός και δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι αρκετοί έχουν αμφισβητήσει τις ικανότητες του Γερμανού, αλλά ο Πρωταθλητής επισημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη σύγκριση μεταξύ των δύο, καθώς θεωρεί ότι είναι άδικη.

Πρώτα απ’ όλα, δεν υποστηρίζω ότι ο Ricciardo δεν κάνει καλή δουλειά. Για ‘μένα, πιστεύω ότι είχα αρκετές κατατακτήριες με προβλήματα. Δεν τις θυμάμαι όλες, όπως έγιναν, αλλά έχασα πολλές φορές γι’ αυτό και στους αγώνες επίσης.

Κάποιες φορές είναι αρκετά απογοητευτικό, αλλά η Formula 1 μπορεί να γίνει πολύ ωραία και μπορεί να γίνει και πολύ σκληρή, καθώς δε σου δίνει στην ευκαιρία να δείξεις αυτό που μπορείς να κάνεις. Δεν ενδιαφέρομαι γι’ αυτές τις συγκρίσεις, επειδή, από την πλευρά μου, δεν είναι δίκαιο να γίνονται. Ο Daniel είχε πιο ομαλή χρονιά -δε λέω ότι είχε την τέλεια χρονιά, γιατί είχε μερικά θέματα-, αλλά πολύ λιγότερα απ’ ό,τι εγώ, έτσι δεν είναι εντελώς δίκαιη η σύγκριση.

Πέρυσι, η Red Bull Racing παρουσίασε ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο μισό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Vettel να κερδίσει τους 9 τελευταίους αγώνες. Αυτό είναι πρακτικά απίθανο να συμβεί φέτος, όμως ο 27χρονος υποστηρίζει ότι το μονοθέσιό του θα είναι βελτιωμένο, αν και υπάρχει ανησυχία για τα στοιχεία τού power unit που έχουν χρησιμοποιήσει.

Πρώτα απ’ όλα, ελπίζω ότι δε θα έχουμε προβλήματα με την αξιοπιστία. Είναι σαφές ότι το δεύτερο μισό δε θα είναι ομαλό για εμάς, επειδή θα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα από τη χρήση των κινητήρων και των άλλων εξαρτημάτων. Πρέπει ν’ αλλάξουμε κάποτε και προφανώς θα έχουμε ποινές γι’ αυτό. Δεν είναι σπουδαίο για τους οδηγούς, αλλά είναι μέρος των κανονισμών.

Πέρα από αυτό, έχουμε ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αν κοιτάξετε το ξεκίνημα της σεζόν, πραγματικά πάλευα με το μονοθέσιο, και τους τελευταίους αγώνες, ήταν πολύ καλό. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει και θα είμαστε σε πιο χαρούμενη θέση.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr