Ο Button λέει ουσιαστικά ότι ο Rosberg δεν αξίζει το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Button-Rosberg

Το Βελγικό Grand Prix σημαδεύτηκε από την επαφή μεταξύ των Lewis Hamilton και Nico Rosberg, στον δεύτερο γύρο τού αγώνα. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι επρόκειτο για αγωνιστικό συμβάν και ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω εξέταση, αλλά, αν πρέπει να κατηγορήσουμε έναν εκ των δύο, αυτός είναι ο Rosberg. Ο Γερμανός, μετά από αυτό το περιστατικό, απέκτησε περισσότερους εχθρούς (ίσως και φίλους), με την ίδια τη Mercedes να λέει ότι αυτό που έκανε ήταν απλά απαράδεκτο.

Ένας ακόμα που δε φαίνεται να βρίσκεται στο πλευρό τού Rosberg είναι ο Jenson Button. Ο πρώην team-mate τού Hamilton έχει μιλήσει αρκετές φορές με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Βρετανό και τώρα λέει ουσιαστικά ότι ο Rosberg δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι αξίζει να γίνει πρωταθλητής.

Πάντα έλεγα ότι το πρόσωπο που κερδίζει είναι αυτός που έχει κάνει την καλύτερη δουλειά στην πίστα, αλλά δε φαίνεται ότι ισχύει αυτό για την ώρα. Νιώθω τον Lewis. Είναι κρίμα που δεν υπάρχει μια πιο καθαρή μάχη. Η Mercedes θα κερδίσει τα πρωταθλήματα, όμως αυτό που έχει γίνει κάνει τα πράγματα πιο πικάντικα.

Νομίζω ότι κάθε οδηγός θα κοιτάξει να δει τι έγινε και είμαι σίγουρος ότι ο Nico θα πει “δεν ξέρω τι σκεφτόμουν”. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να κρίνεις καλύτερα τις καταστάσεις. Δεν είναι αυτό καλό για το άθλημα, γιατί δε βλέπουμε καλές μάχες μεταξύ τους. Αλλά, όλοι ανυπομονούν για το Ιταλικό Grand Prix, όπου κανείς δε θα χαρεί αν έχουμε τα ίδια. Σίγουρα, είναι πιο πικάντικα τα πράγματα, αλλά δε θέλουμε να βλέπουμε τέτοιους οδηγούς να μάχονται έτσι.

Προσωπικά, πιστεύω ότι λειτούργησε ο εγωισμός τού Rosberg, όμως αυτό δε σημαίνει ότι ο Γερμανός ήθελε να χτυπήσει τον Hamilton, καθώς, σε περίπτωση που δεν είχε κλατάρισμα ο Βρετανός, τότε θα κέρδιζε και η βαθμολογική τους διαφορά θα ήταν κατά πολύ μικρότερη.

Coulthard-Hamilton

Ίδια άποψη εκφράζει και ο David Coulthard, μέσα από τη στήλη του στο BBC. Ο Σκοτσέζος υποστηρίζει πως τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα (όπως λέει ο Hamilton), απλώς ο Rosberg δεν ήταν τόσο προσεκτικός όσο θα έπρεπε.

Ο Rosberg έστριψε και, όταν κατάλαβε ότι θα βγει εκτός πίστας, γύρισε και πάλι το τιμόνι, σε μια αδέξια κίνηση, τρυπώντας το ελαστικό τού Hamilton με την εμπρός πτέρυγα. Είναι εύκολο για τον κόσμο να πει ότι ο Rosberg το έκανε σκόπιμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας οδηγός θέλει επίτηδες να τραυματίσει το μονοθέσιό του.

Οι οδηγοί ξέρουν ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν κάποιον με την εμπρός αεροτομή, γιατί αυτή θα σπάσει. Έτσι, αυτό δεν αποτελεί μία στρατηγική. Και δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβεις πού ακριβώς πρέπει να χτυπήσεις για να προκαλέσεις στον άλλον κλατάρισμα.

Ο Rosberg έχει δεχθεί ένα μεγάλο χτύπημα στη δημοτικότητά του και ό,τι ειπώθηκε από τον κόσμο συνδέεται και με αυτά που έγιναν στο Μονακό. Αλλά, δε νομίζω ότι ο Rosberg σκέφτηκε ότι θα προκαλούσε κλατάρισμα στο ελαστικό τού Hamilton. Απλώς ήταν αδέξιος.

Ο Rosberg ήθελε πολύ σ’ εκείνο το σημείο ότι είναι πιο δυνατός από τον Hamilton. Ήταν η πρώτη του ευκαιρία και ήταν λίγο αδέξιος γι’ αυτό το έκανε και λάθος. Γιατί; Επειδή δεν είναι τόσο καλός στο να μάχεται ρόδα με ρόδα όπως ο Lewis Hamilton.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...