Η νίκη στο Βέλγιο δίνει άλλο “αέρα” στη Renault

Σχετικά άρθρα

Remi Taffin

Η νίκη του Daniel Ricciardo στο Βέλγιο δεν ήταν απλά η τρίτη φετινή για τον ίδιο και την ομάδα του, αλλά και για τη Renault, η οποία είχε ένα εξαιρετικά δύσκολο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, όμως έχει καταφέρει να βελτιωθεί σημαντικά, κυρίως στον τομέα τής αξιοπιστίας.

Έτσι κατάφερε να γιορτάσει τη νίκη σε μία πίστα που απαιτούσε σημαντικό ποσό δύναμης από τον κινητήρα, και αυτό, σύμφωνα με τον επί κεφαλής εργασιών πίστας, Remi Taffin, θα λειτουργήσει πολύ θετικά για τους μηχανικούς τής γαλλικής εταιρείας.

Πήγαμε στο Spa με περιορισμένες προσδοκίες, γνωρίζοντας ότι θα υστερούμε, αλλά καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις συνθήκες. Μία νίκη σε μια πίστα που παίζει σημαντικό ρόλο ο κινητήρας, όπου περιμέναμε να δυσκολευτούμε, δείχνει ότι ποτέ δεν τα παρατάμε, και τη νοοτροπία που έχουμε στη Renault, κάτι που μας κάνει να δουλέψουμε πιο σκληρά και πιο έξυπνα.

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δουλέψει ακόμα πιο κοντά με τη Red Bull και ο αγώνας αυτός ήταν ένα παράδειγμα βελτιστοποίησης του πακέτου σασί και κινητήρα. Αυτή είναι η ξεκάθαρη κατεύθυνση που έχουμε. Η αξιοπιστία είναι προφανώς το κλειδί τώρα, όπως και το να ενισχύουμε το πακέτο όπου μπορούμε. Στη Formula 1 υπάρχει σκληρή δουλειά, αλλά και τύχη, όπως είχαμε στο Βέλγιο. Τώρα θα το μεταφέρουμε αυτή την ανανεωμένη εμπιστοσύνη στη Monza.

Η λογική λέει ότι τα μονοθέσια με κινητήρα Mercedes-Benz (Mercedes W05, Williams FW36, McLaren MP4-29 και Force India VJM07) θα έχουν πλεονέκτημα ιπποδύναμης στη Monza, ωστόσο αυτός δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να κρίνει την έκβαση στον 13ο αγώνα τής φετινής σεζόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα