Verstappen: Το οδηγικό μου στυλ μοιάζει με του Alonso

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Belgium - Practice

Μπορεί ο Max Verstappen να μας είπε πως ανάμεσα σε Button και Hamilton, κλείνει οδηγικά προς τον δεύτερο, όμως, συγκρίνοντας το στυλ του με όλους τους εν ενεργεία πιλότους της Formula 1, πιστεύει πως “φέρνει” πιο πολύ στον Fernando Alonso. Ο Ολλανδός τονίζει πως στη F3 απέδειξε πως μπορεί να πιέσει όταν χρειάζεται, να προστατέψει τα λάστιχά του και γενικά να οδηγεί με το μυαλό.

Πιστεύω πως έχω διαφορετικό οδηγικό στυλ από τον πατέρα μου! Νομίζω ότι είναι περισσότερο σαν του Alonso. Όταν χρειάζεται να είναι ομαλό, είναι ομαλό. Αν χρειάζεται να εξοικονομήσω τα ελαστικά, προφυλάσσω τα ελαστικά. Όταν χρειάζεται να είμαι επιθετικός, είμαι επιθετικός. Αλλά είναι όλα υπό έλεγχο.

Αυτό είναι που μου αρέσει και αυτό είναι που έχω αποδείξει στη F3 κατά τα τελευταία Σαββατοκύριακα, οπότε νομίζω ότι είμαι περισσότερο σαν κι αυτόν (τον Alonso).

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Max δεν λέει πουθενά ότι ανήκει στους καλύτερους πιλότους. Απλά παρομοιάζει τον τρόπο που οδηγεί, με του Alonso. Η πίεση στο νεαρό αστέρι της Red Bull θα είναι μεγάλη του χρόνου, με το Vertsappen να τον απασχολούν και εξωαγωνιστικά θέματα, αφού ακόμη δεν έχει τελειώσει το σχολείο.

Έχω ακόμα ένα χρόνο στο σχολείο. Θα πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα το καταφέρω αυτό, αλλά θα δούμε!

Στη συζήτηση για το εάν ο Vertsappen είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στη Formula 1, μπήκαν και δυο Φινλανδοί πρώην πιλότοι. Ο Πρωταθλητής 1998 και 1999 Mika Hakkinen και ο Mika Salo. Και οι δυο δήλωσαν αντίθετοι με την κίνηση αυτή, με το Hakkinen να τονίζει:

Σε καμία περίπτωση ένας οδηγός δεν είναι έτοιμος για τη Formula 1 στα 16 ή τα 17. Είτε ως μάνατζερ, είτε σαν πατέρας, δεν θα άφηνα ποτέ ένα τόσο νέο οδηγό να τρέξει στη F1. Είναι πολύ νωρίς, και αν πέσει (σ.σ. εννοεί αποτύχει), θα χτυπήσει πολύ άσχημα.

και το Salo να συμπληρώνει:

Πιστεύω πως είναι πολύ κακό για τη F1. Κατά την άποψή μου, σε ένα τόσο νέο τύπο, δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τρέχει στη F1. Θα έπρεπε να είναι η κορυφαία κατηγορία αγώνων, για την οποία οι πιλότοι προπονούνται για χρόνια.

Η F1 δεν είναι junior κατηγορία. Τι θα γίνει αν δεν τα καταφέρει σε δυο χρόνια; Θα έχεις έναν άνεργο πιλότο F1, στην ηλικία των 19…

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα