Η τρύπα στο μουσείο της Corvette θα κλείσει

Σχετικά άρθρα

corvette museum

Την τελευταία φορά που ακούσαμε για την καταβόθρα που βύθισε ένα τμήμα του Εθνικού Μουσείου Corvette στο Bowling Green του Κεντάκι, το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου, είχε αποφασίσει να κρατήσει ανοικτή την τρύπα, ως τουριστικό αξιοθέατο. Από τότε όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και σύμφωνα με το AP, το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου ψήφισε να κλείσει η τρύπα που κατέστρεψε 8 ειδικές Corvette τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρότι η τρύπα έχει αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα του μουσείου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε πως η διατήρηση της, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη, χάρη στις πρόσθετες δαπάνες που απαιτούνται για την ασφάλεια. Σκοπός του μουσείου ήταν να διατηρηθεί ένας μέρος της τρύπας, έτσι ώστε οι επισκέπτες για τα επόμενα χρόνια να μπορούσαν να δουν ένα μικρό μέρος αυτής, αλλά το οικονομικό κόστος για τη συντήρησή της, είναι μεγαλύτερο από το όφελος. Χρειαζόταν να δημιουργηθεί ένας υποστηρικτικός τοίχος ύψους 10,5 μέτρων ο οποίος θα κόστιζε περίπου 1.000.000 δολάρια. Αντ ‘αυτού, αποφασίστηκε η τρύπα να γεμίσει με πέτρες, σίδερο και σκυρόδεμα.

Όσο για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, η Chevrolet θα αποκαταστήσει τα τρία από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα εκθέτονται στο μουσείο στη τρέχουσα κατάστασή τους. Η General Motors παρέχει επίσης $250.000 για να βοηθήσει το μουσείο να ανακάμψει από την τρύπα.

ΠηγήAP

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το καλοκαίρι η παρουσίαση της Chevrolet Corvette ZR1

Η Chevrolet έκανε γνωστό πως μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Corvette ZR1. Το αυτοκίνητο φορά τον V8 5,5-λίτρων twin-turbo flat-plane...