Οι πιλότοι της Lotus τάχθηκαν υπέρ των αλλαγών στην Parabolica

Σχετικά άρθρα

Η Parabolica, μια από τις πλέον δύσκολες και απαιτητικές στροφές του πρωταθλήματος, που δεν συγχωρούσε τα λάθη, έχασε το χαρακτήρα της -τη μαγεία της αν θέλετε- με τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στην έξοδο αυτής. Η στρωμένη με άσφαλτο έξοδος διαφυγής, θα επιτρέπει από φέτος τις υπερβολές και τις εξόδους, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ευθυγραμμίζοντας την υπό αμφισβήτηση Monza, με τις σύγχρονες πίστες στο καλεντάρι της Formula 1.

Προσωπικά, το μόνο σοβαρό ατύχημα που θυμάμαι εκεί, ήταν αυτό του Derek Warwick το 1990, όταν μερικά μόνο μέτρα από την έξοδο της στροφής υπήρχε μπαριέρα. Πάντως, οι πιλότοι της Lotus δείχνουν ικανοποιημένοι από την αλλαγή αυτή, αφού πέρα από την καλύτερη ασφάλεια, θα τους επιτρέψει να βρουν ταχύτερα τα όρια και την ιδανική γραμμή στην Parabolica. Έτσι, ο Romain Grosjean δήλωσε στο επίσημο site της Formula 1:

Η Parabolica είναι μια μεγάλη πρόκληση, μια γρήγορη στροφή, έτσι, από πλευράς ασφάλειας είναι καλό πράγμα για να υπάρχει λίγο περισσότερο περιθώριο για τους οδηγούς.

Θυμάμαι κάποιες φορές στο παρελθόν έμπαινες στη στροφή, γνωρίζοντας ότι αν φρενάρεις έστω και λίγο αργά, τότε θα μπορούσες να βρεθείς κατ ‘ευθείαν στο χώμα και στη συνέχεια κατ’ ευθείαν στον τοίχο με μεγάλη ταχύτητα.

Νομίζω ότι τώρα αυτό που θα δείτε, είναι τους οδηγούς να βρίσκουν τα όρια νωρίτερα, γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει η αμμοπαγίδα και η ποινή του ατυχήματος, όπως στο παρελθόν.

Ο έτερος πιλότος της Lotus, Pastor Maldonado, βλέπει κι εκείνος θετικά από πλευράς ασφάλειας την αλλαγή, τονίζοντας πως αυτή δεν θα αλλάξει και πολύ τα πράγματα.

Δεν νομίζω ότι (η αλλαγή) θα κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στην πραγματικότητα. Η προσέγγιση θα είναι η ίδια, δηλαδή να πάρεις (τη στροφή) όσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Φυσικά υπάρχει το προφανές στοιχείο της ασφάλειας, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει λιγότερος κίνδυνος αν βγεις εκτός. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό από την άποψη της ασφάλειας, διότι είναι μια γρήγορη στροφή, χωρίς πολύ χώρο στην εξωτερική.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr