Σιγουριά από τη Honda πως θα είναι στο επίπεδο της Mercedes κατά την επιστροφή της στη F1

Σχετικά άρθρα

Honda’s_new_Formula_One_Chief,_Yasuhisa_Arai,_

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τη Formula 1, η Honda επιστρέφει στο πρωτάθλημα ως κατασκευαστής κινητήρων, αναβιώνοντας την άκρως επιτυχημένη συνεργασία της με τη McLaren. Τη φετινή σεζόν, το PU της Mercedes είναι μακράν το καλύτερο, τόσο σε δύναμη, όσο σε ομαλή ροπή, σε κατανάλωση καυσίμου, αλλά και στην ανάκτηση ενέργειας. Ο Yasuhisa Arai, επικεφαλής του τομέα motorport της Honda, δήλωσε σίγουρος πως ο κινητήρας του Ιάπωνα κατασκευαστή θα είναι στο ίδιο επίπεδο με της Mercedes.

Έχω εμπιστοσύνη ότι θα είμαστε το ίδιο δυνατοί με τη Mercedes. Πιστεύω ακράδαντα πως και οι άλλοι δύο προμηθευτές κινητήρων θα ανακάμψουν την επόμενη σεζόν. Και θα είμαστε κι εμείς στο ίδιο επίπεδο.

Για το 2015, η Honda θα προμηθεύει αποκλειστικά την ομάδα της McLaren, ενώ, από το 2016 και μετά θα μπορεί να προσφέρει τους κινητήρες και σε άλλους πιθανούς πελάτες. Οι Ιάπωνες έχουν εμφανιστεί σίγουροι για νίκες από του χρόνου κιόλας, κάτι που ο κύριος Arai τονίζει ξανά. Οι εργασίες πάνω στο PU βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος, με τις προσομοιώσεις να ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες. Η Honda δεν θα κάνει δοκιμές με μονοθέσιο φέτος και ο κύριος Arai αποκάλυψε πως οι πρώτες θα πραγματοποιηθούν του χρόνου, στη Jerez.

Είμαστε απολύτως εντός σχεδίου. Ο κινητήρας μας, ή ακριβέστερα η μονάδα ισχύος μας, είναι έτοιμη για ολοκληρωτικό έλεγχο συστημάτων, χωρίς όμως το σασί. Θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για να φέρουμε τη μονάδα ισχύος και το σασί μαζί, και στη συνέχεια θα είμαστε σε θέση να διενεργήσουμε ελέγχους με ολοκληρωμένο το αυτοκίνητο.

Στις επόμενες μια-δυο εβδομάδες θα κάνουμε προσομοιώσεις και στις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσουμε να τρέχουμε στην πίστα, κατά πάσα πιθανότητα στην πίστα της Jerez. Αυτή θα είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που θα εμφανίσουμε όλο το αυτοκίνητο, τον κινητήρα της Honda και το σασί McLaren, δηλαδή τη McLaren-Honda.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για συλλογή δεδομένων κατά το υπόλοιπο του 2014. Στη Jerez θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό.

Τα θετικά και τα αρνητικά από την αργοπορημένη είσοδο της Honda στο πρωτάθλημα, έχουν αναλυθεί στο παρελθόν από αντιπάλους των Ιαπώνων και ο χρόνος και τα αποτελέσματα μπορούν να δικαιώσουν τα λεγόμενά τους. Πάντως, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος υποστηρίζει ή όχι τις δυο εταιρείες, μόνο χαμόγελα θα υπάρξουν κατά την πρώτη επίσημη της McLaren-Honda, του χρόνου στη Jerez.

[Photo Copyrights: Paul Harmer Photography/Honda]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr