Πιο αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα, με “δωράκι” στους οδηγούς ανασφάλιστων ΙΧ

Σχετικά άρθρα

traffic-lights-were-made-for-man-not

Ο υπουργός Οικονομικών, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης με σημερινή τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, προβλέπει αυστηρότερες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα. Σύμφωνα με αυτήν, σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος προβλέπεται:

  • Αφαίρεση του διπλώματος του οδηγού για 6 μήνες.
  • Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την επιστροφή των πινακίδων απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης.
  • Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για επιβατικά και 250 ευρώ για δίκυκλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται ότι ακόμη και αν κάποιος συλληφθεί να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, έχει τη δυνατότητα, αφού πληρώσει το πρόστιμο και ασφαλίσει το όχημά του να μεταβεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και να πάρει πίσω τις πινακίδες, το δίπλωμα οδήγησης αλλά και την άδεια κυκλοφορίας.

Είναι ευνοϊκή ρύθμιση για τους οδηγούς των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς μέχρι σήμερα, ακόμη και αν κάποιος ασφάλιζε το όχημά του αμέσως μετά τον εντοπισμό του από τον τροχονόμο, ήταν υποχρεωμένος να περιμένει μέχρι να παρέλθει η περίοδος της αφαίρεσης, η οποία έφτανε ακόμη και στα δύο χρόνια (ή και τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής). Μια ακόμη ευνοϊκή διάταξη για τους οδηγούς ανασφάλιστων οδηγών είναι ότι καταργείται η ποινή της τριετούς αφαίρεσης άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε περίπτωση υποτροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr