Η Apple προσέλαβε νέο σχεδιαστή ο οποίος έχει ασχοληθεί και με την σχεδίαση αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Jony Ive marc Newson

H Apple ανακοίνωσε πως ο Marc Newson είναι πλέον μέλλον της σχεδιαστικής ομάδας της και θα εργάζεται ως Ανώτερος αντιπρόεδρος Σχεδίασης, πίσω από τον αρχισχεδιαστή της, Jony Ive. Ο Newson, ο οποίος έχει εργαστεί παλαιότερα σε πολλές εταιρίες όπως Ford, Nike και Qantas Airways (επανασχεδιάζοντας τις καμπίνες των αεροπλάνων της), είναι ο σχεδιαστής του πρωτότυπου Ford 021C Concept που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Τόκιο το 1999. Ως βιομηχανικός σχεδιαστής έχει δημιουργήσει μια σειρά από αντικείμενα πολυτελείας, έργα του οποίου, έχουν γίνει αποδεκτά και από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Ο Newson διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ive εδώ και χρόνια, με τον τελευταίο να δηλώνει πως:

Ο Marc [Newson] χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές αυτής της γενιάς. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την επισημοποίηση της συνεργασίας μας.

Από τη μεριά του ο Newson είπε:

Είμαι γεμάτος θαυμασμό και σεβασμό για το εξαιρετικό έργο του σχεδιασμού που έχει παραχθεί από τον Jony και την ομάδα του στην Apple. Η στενή φιλία μου με τον Jony, δεν μου έχει δώσει μόνο μια μοναδική εικόνα αυτής της διαδικασίας, αλλά και την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, αλλά και με τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που θα τους συναντήσω.

Οι Jony Ive και Marc Newson έχουν συνεργαστεί συχνά, τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2013 για τη δημιουργία μιας συλλογής με 43 αντικείμενα στον οίκο Sotheby’s, για να βοηθήσουν το παγκόσμιο ταμείο (RED) για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, που δημιούργησε ο τραγουδιστής των U2, Bono.

Η Apple τον τελευταίο χρόνο έχει ανακοινώσει την πρόσληψη πολλών νέων ατόμων όπως της Angela Ahrendts, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Burberry, και τον Paul Deneve, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής φίρμας πολυτελείας Yves Saint Laurent.

ΠηγήVanityfair

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...