Η FIA θα επανεξετάσει τον τρόπο απόκτησης της superlicence

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Belgium - Practice

Για το εάν θα είναι έτοιμος ο Max Verstappen για τη Formula 1 του χρόνου, οι απόψεις διίστανται. Όμως, το γεγονός πως ο νεαρός Ολλανδός προσπέρασε σχεδόν όλες τις κατηγορίες-φυτώρια που οδηγούν στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ και παρόλα αυτά θα πάρει την ειδική άδεια (superlicence) για να τρέξει στο πρωτάθλημα, έχοντας ελάχιστη εμπειρία σε αγώνες, οδηγεί τη FIA σε αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο αποκτάται η άδεια.

Με βάση το άλμα του Max, κατηγορίες όπως το GP2 ή η Formula Renault 3.5 καθίστανται άνευ σημασίας, ενώ, για να καταλάβει κανείς τα ελαττώματα που υπάρχουν στη διαδικασία, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωταθλητής της Formula3 Euro Series του 2011, Roberto Merhi, δεν πληρεί αυτόματα τις προϋποθέσεις για τη superlicence, εξαιτίας της χρονολογίας που κατέκτησε τον τίτλο του. Επομένως, η ανακοίνωση της FIA για επανεξέταση του θέματος, στη συνέλευση που έγινε χθες στο Πεκίνο, φαντάζει λογική:

Έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση της FIA, για την επανεξέταση των προσόντων και των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την έκδοση της ειδικής άδειας (superlicence), σε συνεννόηση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Μια πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τον Δεκέμβριο, για εφαρμογή από το 2016.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...