Η Ferrari διατηρεί το δικαίωμα αγοράς μετοχών της Formula 1

Σχετικά άρθρα

GP ITALIA F1/2014Η Ferrari μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα του σπορ που θα έχει στην κατοχή της μετοχές της Formula 1, ανεξάρτητα από την αποχώρηση του Luca di Montezemolo την περασμένη εβδομάδα. Με βάση τη συμφωνία που πραγματοποιήθηκε το 2012, και πριν την είσοδο της F1 στο χρηματιστήριο Σιγκαπούρης, ο πρόεδρος της Scuderia διατηρεί το δικαίωμα να αγοράσει μετοχές αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

To 2012 o Montezemolo έγινε μη-εκτελεστικός διευθυντής της μητρικής εταιρείας της Formula 1, Delta Topco, ως μέρος της προετοιμασίας για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Εξαιτίας, όμως, της κρίσης στην Ευρώπη, αλλά και των σκανδάλων στα οποία ενεπλάκη ο Bernie Ecclestone, η CVC Capital Partners καθυστέρησε τις διαδικασίες.

Ύστερα από το συμβιβασμό που πέτυχε ο Bernie τον περασμένο μήνα, ο δρόμος ανοίγει ξανά για το σχέδιο της CVC, και πηγές που επικαλείται η Βρετανική Telegraph, που βρίσκονται πολύ κοντά στη Ferrari, τονίζουν πως το δικαίωμα απόκτησης μετοχών ανήκει στην ίδια και όχι στον κύριο Montezemolo.

Η Ferrari, και όχι ο Montezemolo, δύναται να ασκήσει τα δικαιώματα (αγοράς μετοχών). Τα δικαιώματα αυτά είναι για τη Ferrari, και για άλλη μια φορά, δεν ανήκουν προσωπικά στον κ. Montezemolo.

Νέος εκπρόσωπος της Ferrari στο διοικητικό συμβούλιο της Delta Topco θα είναι, είτε ο Sergio Marchionne, είτε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας, Marco Mattiacci.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήTelegraph

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...