Πρόβλημα στην καλωδίωση ήταν αυτό που οδήγησε το Rosberg σε εγκατάλειψη

Σχετικά άρθρα

801731975-122232092014

Μόλις μερικές ώρες έπειτα από το τέλος του Grand Prix στη Σιγκαπούρη, η ομάδα της Mercedes ανακοίνωσε πως ένα πρόβλημα στην καλωδίωση του τιμονιού ήταν η αιτία για την εγκατάλειψη του Nico Rosberg. Ο Γερμανός δεν ξεκίνησε ποτέ από τη δεύτερη θέση του grid, τερματίζοντας πρόωρα την προσπάθειά του για βαθμούς.

Τα προβλήματα με το τιμόνι άρχισαν στο γκαράζ, πριν ξεκινήσει ο αγώνας και ήταν δύσκολη στιγμή όταν δεν μπόρεσα να φύγω από το grid, αφού το αυτοκίνητο δεν μπόρεσε να βγει από τη νεκρά. Όταν έφυγα από το pit-lane, ήμουν σε θέση να αλλάξω ταχύτητες, αλλά δεν υπήρχε ράδιο, DRS και είχα μειωμένη υβριδική δύναμη. Ελπίζαμε ότι τα συστήματα θα επανέρχονταν στη ζωή, όπως έκανε η ενδοεπικοινωνία, και πως η κατάσταση θα άλλαζε.

Αλλά μετά αλλάξαμε το τιμόνι ξανά και τελικά έπρεπε να αποσύρουμε το αυτοκίνητο. Είναι η αξιοπιστία που μας χτύπησε και πάλι. Πρέπει πραγματικά να φτάσουμε στη λύση, γιατί αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Ήταν πολύ, πολύ δύσκολος κι ο τρόπος με τον οποίο συνέβη, μην αφήνοντας το grid.

Τουλάχιστον βγήκε κάτι καλό για την ομάδα, αφού ο Lewis ήταν σε θέση να πάρει τη νίκη. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε τι συνέβη και να βελτιστοποιήσουμε τα πάντα περαιτέρω, επειδή η αξιοπιστία είναι το πρόβλημά μας φέτος.

801731975-332232092014

Από την πλευρά του, ο Lewis Hamilton ήταν ικανοποιημένος, αφού για δεύτερη φορά φέτος πέρασε στη κορυφή της βαθμολογίας. Όμως, ο Βρετανός έχει δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της W05, ζητώντας κι αυτός να βρεθεί λύση.

Ήταν υπέροχο να έρθω εδώ μετά τη νίκη μου στη Monza και να αρχίσω το τελευταίο σκέλος της σεζόν με ένα τόσο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας αν ο Nico βρισκόταν μπροστά, καθώς ξεκάθαρα είχαμε τον καλύτερο ρυθμό. Ήμασταν αρκετά άνετοι, μέχρι που βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και μας έδωσε κάποια προβλήματα.

Φυσικά, αυτό δεν ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα, με το Nico να εγκαταλείπει, οπότε έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε για να βελτιώσουμε την αξιοπιστία. Αλλά πρέπει να πω πως η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά για να ετοιμάσει αυτό το τρομερό αυτοκίνητο.

Εξίσου ανάμικτα ήταν και τα συναισθήματα του Toto Wolff, ο οποίος αποκάλυψε και το τι είπε στον οδηγό του στα γκαράζ, αμέσως μετά την εγκατάλειψή του.

Δεν θέλουμε να λέγεται πως το πρωτάθλημα αποφασίστηκε επειδή ένα αυτοκίνητο απογοήτευσε κάποιον οδηγό μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να εμποδίσουμε τις εγκαταλείψεις και τα προβλήματα αξιοπιστίας.

Του είπα (στο Rosberg) πως λυπάμαι πολύ που τον απογοητεύσαμε και αυτό το κάνουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις. Πρέπει να είσαι ανοικτός και να έχεις αυτή τη φιλοσοφία στην ομάδα, ότι όποιος κάνει λάθος, πρέπει να το παραδέχεται.

Εκείνος δεν πτοήθηκε καθόλου. Μπορούσατε να τον δείτε να κάθεται με τη γυναίκα του. Πολύ επαγγελματικά. Ήταν πολύ ήρεμος. Όλη η ομάδα ήταν πολύ ήρεμη, έμειναν ψύχραιμοι πάνω στην προσπάθεια να διορθώσουν το πρόβλημα και εκείνος έμεινε ψύχραιμος προσπαθώντας να επαναφέρει ό,τι μπορούσε.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr