Παρίσι 2014: Peugeot 208 HYbrid Air 2L Concept

Σχετικά άρθρα

Peugeot 208 HYbrid Air 2L Concept (8)

Η Peugeot στην έκθεση του Παρισιού έχει φέρει και το 208 HYbrid Air 2L Concept, μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της. Ως εξέλιξη του 208 HYbrid FE concept το αυτοκίνητο έχει χάσει επιπλέον 100 κιλά, μιας και έχει γίνει εκτενέστερη χρήση carbon και αλουμινίου.

Peugeot 208 HYbrid Air 2L Concept (16)

Μηχανικά φορά έναν 1.200αρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα, ένα σύστημα πεπιεσμένου αέρα, έναν υδραυλικού μοτέρ και έναν αυτόματου επικυκλικού κιβωτίου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ανακοίνωσε η PSA εκτός του ότι ο κινητήρας έχει τρεις τρόπους λειτουργίας, μόνο χρήση βενζίνης, μόνο χρήση αέρα και κοινή χρήση και των δύο. Όταν το αυτοκίνητο κινείται μέσα στη πόλη, στη λειτουργία Air mode, το 208 έχει μηδενικές εκπομπές CO2 και μηδενική κατανάλωση βενζίνης.

Peugeot 208 HYbrid Air 2L Concept (15)

Η Peugeot δηλώνει πως η δεξαμενή συμπιεσμένου αέρα μπορεί να γεμίσει είτε όταν ο οδηγός κινείται με αργές ταχύτητες, είτε με την χρήση της ενέργειας που αναπτύσσει ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας. Ανεξαρτήτου μεθόδου, η δεξαμενή φτάνει στη μέγιστη πίεσή της σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Στόχος της Peugeot είναι να περάσει το σύστημα αυτό στην αγορά έως το 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...