Ελαφρύτερο και ισχυρότερο το επόμενο Opel Astra OPC. Θα λανσαριστεί το 2017

Σχετικά άρθρα

Opel-Astra-2016-11

Το τρέχον Opel Astra OPC, είναι ίσως ο αφανής ήρωας της κατηγορίας των hot hatches. Σε μία κατηγορία που κυριαρχείται από το Golf GTI, το Megane RS, το Leon Cupra και το επερχόμενο Civic Type R, το Astra OPC είναι μάλλον το πλέον υποτιμημένο. Αυτά παθαίνεις αν δεν ασχολείσαι με το hype train του Nurburgring. Όπως και να έχει όμως, περιμένουμε το 2015 να λανσαριστεί η σκληροπυρηνική “Extreme” έκδοση και από ότι φαίνεται, το 2017 θα αντικατασταθεί η τρέχουσα γενιά, από την επόμενη.

Δουλεύουμε στον αντικαταστάτη του Astra OPC που θα λανσαριστεί το 2017.

Δήλωσε ο Wilfried Diehl, Performance Variants Manager της Opel… ο εγκέφαλος της OPC αν θέλεις. Προφανώς, το νέο Astra OPC θα βασίζεται στην επόμενη γενιά Opel Astra που θα κάνει την εμφάνιση της στις εκθέσεις της εταιρίας στα τέλη του 2015. Ο Diehl όμως αποκάλυψε μερικές πάρα πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την καυτή έκδοση του νέου Γερμανικού hatchback.

Πιστεύω ότι θα πάμε στα 1.6 λίτρα με ιπποδύναμη στην περιοχή των 280 ίππων.

Και συμπλήρωσε με κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον:

Θα είναι ελαφρύτερο, γιατί το τρέχον Astra είναι πολύ βαρύ. Πιστεύω πως το νέο αυτοκίνητο θα είναι 100 ή 150 κιλά ελαφρύτερο, οπότε θα μπορείς να αισθάνεσαι περισσότερο την ισχύ. Τα πάντα βελτιώνονται: φρένα, οδική συμπεριφορά, επιτάχυνση.

Όσον αφορά στην φημισμένη Γερμανική πίστα; Η απόφαση του αν θα κυνηγήσει το νέο Astra OPC ένα ρεκόρ στο Nurburgring δεν έχει παρθεί ακόμα.

Σκεφτόμαστε το αν θα συμμετέχουμε στη μάχη ή όχι. Το θέμα προέκυψε ότι ξεκινήσαμε να “χτίζουμε” το Astra Extreme. Αν το κάνουμε, θα νικήσουμε.

Εξαιρετικά νέα από την Γερμανία… είχα δίκιο όταν το έβαζα, ακόμα και χωρίς να ξέρω πολλά, στην μελλοντική μάχη των hot hatches.

ΠηγήMotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...