H Daimler προσδοκά σε αύξηση των κερδών της

Σχετικά άρθρα

14C1095_018

Παρότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω της προσδοκίες τους για φέτος, η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz και της Smart, εξακολουθεί να πιστεύει πως το 2014 πρόκειται πραγματικά για μια σούπερ χρονιά γι’αυτή.

H τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βαρέων φορτηγών αναθεωρεί τις προβλέψεις της για το 2014, και δηλώνει πως οι ταμειακές ροές της από τις βιομηχανικές δραστηριότητες της να ανήλθαν σε περίπου 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα λειτουργικά κέρδη της Mercedes αναρριχήθηκαν κατά 29% στα €1.610.000.000. Σε αυτό βοήθησε ο υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων της S-Class, με τις συνολικές πωλήσεις της Daimler το πρώτο εννιάμηνο του 2014 να ανέρχονται στα 1.262.026 αυτοκίνητα (+11,1%).

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ήταν πολύ καλύτερα από ό, τι αναμενόταν, παρά το γεγονός πως τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο σχετικά με το πως θα κυμανθούν τα κέρδη του Γερμανικού κολοσσού. Μετά την ανακοίνωση αυτή, η μετοχή της Daimler αναρριχήθηκε σε μέγιστη τιμή 15μηνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche έχει επενδύσει σε νέα μοντέλα έτσι ώστε η Mercedes-Benz να γίνει η μεγαλύτερη πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ ταυτόχρονα, η Daimler ψάχνει τρόπους να περιορίσει το κόστος για την ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους. Η Daimler εξακολουθεί να αναμένει τα κέρδη προ φόρων και τόκων να αυξηθούν σημαντικά αυτό το έτος.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr