Η Ford θέλει περισσότερα plug-in υβριδικά στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

2014 Ford Fusion Energi SE

Την ώρα που η Volkswagen έχει φέρει αρκετά plug-in υβριδικά μοντέλα (βλέπε Golf GTE, Passat GTE) στην ευρωπαϊκή αγορά, η Ford δεν θέλει να μείνει πίσω. Η Μπλε Οβάλ εταιρία πουλά ήδη plug-in υβριδικά μοντέλα στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού (Fusion Energi και C-Max Energi), και από τότε που έφερε το Escape Hybrid το 2004, η Ford έχει πουλήσει περισσότερα από 500.000 υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Uli Koester, επικεφαλής των μεγάλων αυτοκινήτων της Ford Ευρώπης δήλωσε:

Πιστεύω ότι η υιοθέτηση των plug-ins αυτοκινήτων στην Ευρώπη δεν είναι τόσο μακριά όσο μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, αλλά είναι σαφές ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Ως εκ τούτου, παρότι η ζήτηση για τέτοια μοντέλα είναι χαμηλή, εξετάζει ενεργά στα μοντέλα αυτά.

Το επόμενο βήμα που αναμένεται να κάνει η Ford στην Ευρώπη είναι να φέρει, κατά πάσα πιθανότητα, την plug-in υβριδική έκδοση του Mondeo.

Στην Ευρώπη τους πρώτους έξι μήνες του 2014, σύμφωνα με την JATO Dynamics, το Mitsubishi Outlander PHEV είναι το best seller plug-in υβριδικό μοντέλο στην Ευρώπη με 8.953 μονάδες, με το Toyota Prius να ακολουθεί με 4.265 πωλήσεις και το Volvo V60 plug-in να βρίσκεται στη τρίτη θέση με 3.233 πωλήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...