Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την χρήση του ονόματος Maybach

Σχετικά άρθρα

S-Class Maybach

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε πως η μακριά έκδοση της S-Class θα ονομαστεί Maybach και θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles τον επόμενο μήνα. Η S-Class Maybach θα στοχεύει σε εξωφρενικά πλούσιους πελάτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα αγόραζαν Bentley. Με αυτά που γνωρίζουμε από spy videos, η Mercedes θα τοποθετήσει το όνομα “Maybach” μόνο στις V12 εκδόσεις της ναυαρχίδας της, δηλαδή στις S600 (530 άλογα) και S65 AMG (630 άλογα) χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο.

Η Mercedes-Benz S600 Maybach θα τεθεί απέναντι από τις Bentley Mulsanne και Rolls-Royce Phantom. Μέχρι στιγμής, δεν ξέρουμε πολλά παραπάνω. Σίγουρα θα κοστίζει περί τα €200.000 και σίγουρα θα είναι εξοπλισμένη με ότι υπάρχει διαθέσιμο στους καταλόγους της S-Class ενώ η λογική επιβάλλει και κάποιου είδους διαφοροποίηση στο design σε σύγκριση με τις «απλές» S-Class αλλά περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν. Το μεταξόνιο της θα είναι κατά 254 mm μεγαλύτερο από αυτό της S-Class LWB, με το μήκος της να φτάνει τα 5.500-5.6000 mm και θα διαθέτει τρίτα πίσω παράθυρα όχι πάνω στις πόρτες, όπως συμβαίνει στις S-Class και S-Class LWB, αλλά πάνω στις πίσω κολώνες.

Η νέα S-Class, η οποία μετρά ήδη 100.000 πωλήσεις, θα είναι συνολικά διαθέσιμη σε 6 εκδόσεις, 4 sedan, coupe και cabrio, με τις sedan να έχει τέσσερα διαφορετικά μεταξόνιο 5,12 μέτρων, 5,25 μέτρων, 5,45 μέτρων και 6,4 μέτρων, την S-Class Pullman που θα κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ (στην θωρακισμένη εκδοχή της), θα έχει διάταξη 2+2+2 θέσεων και μεταξόνιο κατά 1 μέτρα μεγαλύτερο από αυτό της απλής S-Class.

H Mercedes σκέφτεται να κάνει τη Maybach υπο-brand, όπως την AMG, και μετά την S-Class Maybach θα ακολουθήσουν και άλλα υπερπολυτελή μοντέλα (GL και S-Class Coupe και cabrio).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 105.071 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 32.308 GLE και 72.763 GLS που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και που έχουν κατασκευαστεί...
Autoblog.gr