Όνειρο αποτελεί για τον Kubica η επιστροφή του στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Robert-Kubica

Ο Πολωνός στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, και γλύτωσε τα χειρότερα από το ανατριχιαστικό ατύχημα που είχε στο ράλυ Ronde di Andora, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του 2011. Έπειτα από αμέτρητες επεμβάσεις, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το δεξί του χέρι, κι εκείνος να επανέλθει στους αγώνες και πιο συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλυ, όπου με την ομάδα της M-Sport της Ford, έχει καταφέρει να πάρει μια έκτη θέση, αλλά και να οδηγήσει τον αγώνα στο Monte Carlo.

Ο Kubica παραδέχθηκε πέρυσι πως πιθανή επιστροφή στη Formula 1 είναι σχεδόν αδύνατη, όμως, συνεχίζει να την ονειρεύεται και δεν αποκλείει περαιτέρω εγχειρίσεις, ώστε να βελτιώσει την κινητικότητα του χεριού του.

Μόλις τελειώσει η σεζόν, θα εξετάσουμε τα πάντα. Θα ήταν ένα όνειρο να επιστρέψω στην F1.

Ο βραχίονας και το χέρι είναι ΟΚ. Οπότε χρειάζεται να κάνω κι άλλη χειρουργική επέμβαση, και όντως υπάρχουν δυνατότητες, αλλά το πρόγραμμα είναι σφιχτό και υπάρχουν πολλοί αγώνες ράλυ που είναι μακριές εκδηλώσεις.

Η επιστροφή στη Formula 1 αποτελεί όνειρο, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές. Αν αποφασίσω να δοκιμάσω και να επιστρέψω, θα πρέπει να έχω περισσότερα χειρουργεία αυτό του χειμώνα και ίσως με τη βοήθεια των γιατρών, αλλά και με λίγη τύχη, να είναι δυνατή (η επιστροφή).

Η καριέρα του Kubica βρισκόταν σε ανοδική πορεία πριν το ατύχημα, με τη Ferrari να λέγεται πως τον είχε προσεγγίσει, για να αποτελέσει τον teammate του Fernando Alonso στο Maranello. Αυτή τη στιγμή, ο Πολωνός σκέφτεται την επιστροφή σε αγώνες πίστας, με το DTM να φαντάζει το λογικό επόμενο βήμα, εάν θελήσει τελικά να αποχωρήσει από τα ράλυ.

ΠηγήBBC Sport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...