Πέντε ακίνητα που δείχνουν την μεγαλομανία των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σχετικά άρθρα

Ferrari-World-opens-01

Η μεγαλομανία των αυτοκινητοβιομηχανιών τους έχει οδηγήσει πολλές φορές σε υπερβολές και ας δούμε πέντε ακίνητα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν με περίσσεια άνεση ως υπερβολικά.

Citroën C42

Το κτίριο στο νούμερο 42 στην πιο διάσημη λεωφόρο της Γαλλίας, στην Champs-Elysées του Παρισιού ανήκει στην Citroen. Το κτίριο καλύπτει έκταση 1.200 τ.μ, κοστίζει 13 εκατ. ευρώ και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Manuelle Gautrand. Άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2007 και εκεί η Citroen εκθέτει διάφορα αυτοκίνητά της, τα οποία αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

citroen 42

Ferrari World

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αγοράσουν μια Ferrari, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να επισκεφτούν το θεματικό της πάρκο στο Abu Dhabi. Το Ferrari World βρίσκεται δίπλα από τη πίστα Yas Marina, άνοιξε τις πύλες του τον Νοέμβριο του 2010 και διαθέτει μεταξύ άλλων το γρηγορότερο τρενάκι του κόσμου. Καλύπτει έκταση 82 στρεμμάτων με την Ferrari να μην ανακοινώνει ποτέ το πόσο της κόστισε. Αν το Abu Dhabi σου πέφτει μακριά, θα σου πω πως ετοιμάζει ένα αντίστοιχο πάρκο ψυχαγωγίας στην Ισπανία.

ferrari world

Audi City

Η Audi από το 2012 και μετά έχει ανοίξει τρεις αντιπροσωπείες στις οποίες παρουσιάζει ψηφιακά τα μοντέλα της. Μέχρι σήμερα, Audi City, όπως ονομάζει αυτές τις αντιπροσωπείες η Audi, υπάρχουν στον Λονδίνο στη Piccadilly Circus, στο Πεκίνο και στο Βερολίνο και εκεί ο καθένας έχει την δυνατότητα να δει πλήρως ψηφιακά, και με οποιαδήποτε λεπτομέρεια, όλη τη γκάμα της εταιρίας με σήμα τους τέσσερις κύκλους. Μπορεί να δει όλα τα διαθέσιμα χρώματα, εκδόσεις και εξτρά εξοπλισμούς να μπαίνουν πάνω στο αυτοκίνητο και να το διαμορφώνει όπως ακριβώς θέλει. Το Audi City του Πεκίνου, προσελκύει περίπου 8.000 επισκέπτες/επίδοξους πελάτες την εβδομάδα ενώ σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, το 60% των επισκεπτών της έκθεσης στο Λονδίνο, είναι νέοι στην μάρκα.

audi-city-142

Μέχρι το 2015, η Audi σκοπεύει να ανοίξει άλλες 20 τέτοιες εκθέσεις σε μεγάλες πόλεις του κόσμου όπως η Σαγκάη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Βαρκελώνη, η Μόσχα και η Νέα Υόρκη, μιας και μελλοντικά αυτές οι ψηφιακές αντιπροσωπείες της θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και στο marketing της εταιρίας.

Αντιπροσωπεία BMW στο Abu Dhabi

Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της BMW βρίσκεται στο Abu Dhabi. Εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, έχει έκταση 35.000 τετραγωνικών και σε αυτή στεγάζονται αντιπροσωπείες της BMW, Mini, Rolls Royce και των μοτοσυκλετών της BMW. Χρειάστηκαν 3 χρόνια και 62 εκατ. ευρώ ώστε να κατασκευαστεί, βρίσκεται στη περιοχή Umm Al Nar, έχει 450 άτομα προσωπικό και μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους της 70 αυτοκίνητα και 10 μοτοσυκλέτες. Διαθέτει συνεργείο το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί έως και 120 αυτοκίνητα ταυτόχρονα, καθώς και μπουτίκ των αξεσουάρ της BMW και της Mini. Τέλος υπάρχει ιδιωτικός κινηματογράφος, ένας προσομοιωτής της F1 καθώς και παιδότοπος.

BMW Opens Abu Dhabi Showroom (1)

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Hyundai

10.000.000.000 δολάρια. Αν έχασες κάποιο μηδενικό ας το γράψω με γράμματα. Δέκα δισεκατομμύρια δολάρια έδωσε πρόσφατα η Hyundai για να αγοράσει ένα οικόπεδο 79.350 τετραγωνικών μέτρων σε μία από τις ακριβότερες συνοικίες της Σεούλ, στην επιχειρηματική περιοχή Gangnam, ώστε να μεταφέρει εκεί τα κεντρικά της γραφεία.

gangnam District

Αυτό το δυσθεώρητο νούμερο, είναι το μεγαλύτερο που έχει πληρωθεί ποτέ για γη στην Ν. Κορέα, με την Hyundai να δίνει τρεις φορές περισσότερα χρήματα έτσι ώστε να αγοράσει το οικόπεδο, το οποίο το γλυκοκοιτούσε και η Samsung, κίνηση που οδήγησε τους υπαλλήλους της σε απεργία, οι οποίοι τελικά πέτυχαν να αυξήσουν τις απολαβές τους κατά 73 ευρώ μηνιαίως.

easy-halloween-costumes-facebookjpg

Και τα 10 δισ. δολάρια είναι φυσικά μόνο για το οικόπεδο, με την Hyundai να θέλει να κατασκευάσει εκεί εκτός από τα νέα της κεντρικά γραφεία, ένα συνεδριακό κέντρο, ένα ξενοδοχείο καθώς και ένα θεματικό πάρκο, τα οποία θα της κοστίσουν 6 δισεκατομμύρια επιπλέον!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...

Αυτό είναι το BMW Vision Neue Klasse X Concept

Αυτό είναι το Vision Neue Klasse X Concept, το νέο πρωτότυπο της BMW που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μας δείχνουν το...
Autoblog.gr