Η AMG αγόρασε το 25% της MV Agusta

Σχετικά άρθρα

mercedes-amg-mv-agusta3

H Daimler, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής Sueddeutsche Zeitung έχει αγοράσει το 25% των μετοχών της Ιταλικής εταιρίας μοτοσυκλετών, MV Agusta. Η Γερμανική εταιρία φέρεται να έχει πληρώσει 30 εκατ. ευρώ για την αγορά του 25% των μετοχών της MV Agusta, με την εταιρία να έχει τη δυνατότητα αύξησης του ποσοστού της, ως αντάλλαγμα πρόσθετων επενδύσεων στην εταιρία μοτοσυκλετών.

Επισήμως καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση. Η MV Agusta έχει αλλάξει χεριά πάρα πολλές φορές τα τελευταία  20+ χρόνια: Την αγόρασε η Cagiva το 1991, η μητρική της Lotus, Proton, το 2004, η GEVI Spa το 2005, η Harley-Davidson το 2008 και ο Claudio Castiglioni το 2010, στον οποίο οφείλεται η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών. Οι πληροφορίες, λένε μάλιστα πως οι πιθανότητες για συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών, ανεβαίνουν λόγο της ύπαρξης της Investidustrial, της εταιρίας της οικογένειας Bonomi, που ήταν ιδιοκτήτες της Ducati (με την οποία η Mercedes-AMG είχε συνεργαστεί στο παρελθόν) και τώρα έχουν το 37,5% της Aston Martin (με την οποία συνεργάζεται στενά η Mercedes-AMG τώρα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...