Test Drive: Δοκιμάζουμε την Mercedes GLA 220 CDI 4MATIC

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Mercedes GLA 220 CDI - 269

Για την καλύτερη εμπορική πορεία ενός μοντέλου επιβάλλεται να υπάρχουν διάφορες εκδόσεις, τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και από κινητήρες, ενώ αν υπάρχει και τετρακίνηση, ειδικά σε crossover, είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Αυτά εν ολίγοις περιγράφουν την GLA 220 CDI 4MATIC που είχαμε στην κατοχή μας την περασμένη εβδομάδα, που αν και για τα υπάρχοντα φορολογικά δεδομένα της Ελλάδα δεν αποτελεί ευκαιρία, το crossover της γερμανικής εταιρίας κάνει όλα όσα υπόσχεται και με το παραπάνω.

Mercedes GLA 220 CDI - 266.jpg

Το αυτοκίνητο μας είναι γνωστό, καθώς τον προηγούμενο μήνα είχαμε την πρώτη επαφή μαζί του, με τις εντυπώσεις μας να είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Η συγκεκριμένη έκδοση της δοκιμής, πρακτικά είναι η top-of-the-line στη γκάμα του μοντέλου (εξαιρείται βέβαια η AMG), με την τιμή της να ξεκινάει από €44.150, με το αυτοκίνητο δοκιμής να κοστίζει 51.984 ευρώ.

 Έτος Πωλήσεις
2013 225
2014 * 25.738

*Μέχρι Αύγουστο 2014

Στα συν

  • Σχεδιασμός
  • Ποιότητα/Άνεση
  • Κινητήρας/Κιβώτιο/Φρένα
  • Οδική συμπεριφορά
  • Κατανάλωση

Στα μείον

  • Τιμή
  • Μέτριοι χώροι πίσω επιβατών
  • Φινίρισμα ορισμένων πλαστικών

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Το αυτοκίνητο

Mercedes GLA 220 CDI - 275
Εν αντιθέσει με την GLA 200 της πρώτης δοκιμής, το αυτοκίνητο δεν φοράει το AMG πακέτο, χωρίς αυτό να μειώνει καθόλου τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του μοντέλου, με τις εξαιρετικές αναλογίες. Αντιθέτως θα έλεγα, οι εκτός δρόμου λεπτομέρειες με τις αλουμινένιες ποδιές στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, που είναι λιγότερο ακραίοι, προσδίδουν στο αυτοκίνητο ένα πιο όμορφο σύνολο, καθιστώντας το από τα πιο όμορφα, αρμονικά και επιβλητικά σχέδια της γερμανικής εταιρίας.

Mercedes GLA 220 CDI - 265

Δεν ήταν λίγες οι φορές που παρατήρησα βλέμματα να κολλάνε πάνω στο αυτοκίνητο, χωρίς φυσικά να είμαι εγώ η αιτία. Οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρίας δεν έμειναν μόνο στο “φαίνεσθαι” καθώς το σχήμα του είναι δουλεμένο πολλές ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα, με αποτέλεσμα ο αεροδυναμικός του συντελεστή να διατηρείται στο εξαιρετικό για την κατηγορία Cd 0,29, με τα οφέλη στην ηχομόνωση, τις επιδόσεις, αλλά κυρίως στην κατανάλωση να είναι “χειροπιαστά”.

Mercedes GLA 220 CDI - 261

Οι γραμμές του αυτοκινήτου είναι μοντέρνες και σύγχρονες, με την προσπάθεια της Γερμανικής εταιρίας να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό να κρίνεται επιτυχημένη. Η μάσκα με τις διπλές χρωμιομένες μπάρες, φιλοξενεί το ιδιαίτερα διακριτό αστέρι της Mercedes-Benz, με τα φωτιστικά σώματα, να ακολουθούν τον σχεδιασμό των αντίστοιχων της A-Class αλλά να είναι πιο δυναμικά, ώστε να συνάδουν με τη συνολική σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου. Το καπό να διαθέτει τονισμένα νεύρα, όμοια με αυτά της CLA, τα οποία από το κάθισμα του οδηγού σε κερδίζουν, καθώς είναι έντονα φανερά. Στο πλάι οι έντονες τονισμένες γραμμές και τα μικρά κρύσταλλα, προσδίδουν μια σπορ νότα, ενώ στο πίσω μέρος τη παράσταση κλέβουν τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Τέλος, οι διαστάσεις του δεν έχουν καμία διαφορά, έτσι μετρά 4,41 μέτρα σε μήκος, 1,80 μέτρα σε πλάτος και 1,49 μέτρα σε ύψος, όντας συνολικά μεγαλύτερη από την A-Class διατηρώντας ωστόσο το μεταξόνιο της στα 2.699 χλστ., ενώ για να δικαιολογήσει τον πιο “ελεύθερο” χαρακτήρα της η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 5 εκατ., φτάνοντας τα 1 χλστ.

Mercedes GLA 220 CDI - 270

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

Κάτω από το καπό

Μηχανικά, κάτω από το ελαφρύ καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος, 2,2-λίτρων (για την ακρίβεια 2.143 κ.εκ.) πετρελαιοκινητήρας, προέλευσης Mercedes, που προσφέρεται σε δύο ιπποδυνάμεις. Η πρώτη είναι 136 άλογα (έκδοση GLA 200 CDI) και η δεύτερη, ισχυρότερη, με 170 ίππους στις 3.600 με 4.000 σ.α.λ. και ροπή στα 350 Nm πλήρως διαθέσιμα από τις 1.600 έως τις 3.500 σ.α.λ.

Ο κινητήρας είναι ανανεωμένος στα σημεία, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, με τις τροποποιήσεις να περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση του ιμάντα μετάδοσης κίνησης, μια νέα κυλινδροκεφαλή με διαφορετικά ρουλεμάν, τη βελτιστοποίηση της αντλίας κενού, έμβολα αλουμινίου με βελτιστοποιημένες αποστάσεις συναρμολόγησης και ένα δαχτυλίδια χαμηλής τριβής, και ρουλεμάν του άξονα εξισορρόπησης Lanchester .

Mercedes GLA 220 CDI - 297

Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο είχε εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν θα μου κάνει καθόλου έκπληξη αν στο μέλλον αντικατασταθεί με τον νέο Energy dCi 160, ο twin-turbo diesel της Renault χωρητικότητας 1,6-λίτρων με 160 άλογα και 380Nm ροπή. Παρόλα αυτά, τα 350 N ροπής είναι πραγματικά διαθέσιμα από πολύ χαμηλά, κάτι που στη πράξη μεταφράζεται με άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού από τις 1.500 σ.α.λ. Η τετρακίνηση 4ΜΑΤΙC, που ήταν εξοπλισμένο το αυτοκίνητο, συνδυάζεται αποκλειστικά με το καλό 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT διπλού συμπλέκτη, προσφέροντας στο μοντέλο γρήγορες επιδόσεις τόσο από στάση, όσο και εν κινήσει, ενώ ήταν φειδωλό και στην κατανάλωση καυσίμου. Έτσι, ενώ το εργοστάσιο ανακοινώνει 5,1 λίτρα/100 χλμ. σε μικτή χρήση, η πραγματικότητα δεν είναι πολύ μακριά. Στα 780 πιεσμένα χλμ. που έβγαλε το ρεζερβουάρ 56 λίτρων, το trip computer έγραψε μέση κατανάλωση ακριβώς 7 λίτρα/100 χλμ., με αρκετά να έγιναν εκτός δρόμου και σε βουνίσιες διαδρομές. Σε ήρεμες καθημερινές διαδρομές, χωρίς πίεση και με νορμάλ οδήγηση είναι εύκολο να δεις μέση κατανάλωση στα 5,8 λίτρα/100 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να έχει μια αυτονομία της τάξης των 950+ χλμ. Με τη λειτουργία ECO start/stop να ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, η εκπομπή των ρύπων αγγίζει τα 132 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης της GLA 220 CDI 4MATIC θα πρέπει να αποχωρίζεται ετησίως μόλις €145,2.

Mercedes GLA 220 CDI - 302

Από την άλλη και οι επιδόσεις που χαρίζει στο αυτοκίνητο βάρους 1.595 κιλών είναι αρκετά καλές, καθώς για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8,3 δευτ., με τις ρεπρίζ να είναι ακόμα καλύτερες. Έτσι, για 50-80 χλμ/ώρα με kickdown χρειάζεται 2,9 δευτ. και για τα 80-110 χλμ/ώρα με kickdown χρειάζεται 4,2 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα των 215 χλμ/ώρα που ανακοινώνεται επιτυγχάνεται αρκετά εύκολα, και ξεπερνιέται κατά λίγο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εσωτερικό” ]

Στο εσωτερικό

Mercedes GLA 220 CDI - 286

Περνώντας στο εσωτερικό της GLA, αυτό δε φέρει καμία διαφορά από ότι ξέραμε. Κατ’επέκταση έρχεται αυτούσιο από την A-Class και το έχουμε περιγράψει αναλυτικά στις προηγούμενες επαφές μας με τις Α-Class και CLA. Στο σαλόνι της GLA μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα τέσσερις ενήλικες με τις αποσκευές τους, με τον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 421 λίτρα, πλήρως εκμεταλλεύσιμα, και φτάνει και τα 1235 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 60:40. Οι μπροστά επιβάτες δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, με τους πίσω να συμβαίνει το ίδιο, από την στιγμή που δεν υπάρχει η μεγάλη διπλή γυάλινη ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ηλιοροφή να “κόβει” αέρα από τα κεφάλια τους. Ο χώρος για τα γόνατα είναι επαρκέστατος για τους δύο επιβάτες, με τον πέμπτο να χρειάζεται να κάνει παραχωρήσεις λόγω του ύψους του τούνελ που φιλοξενεί τον άξονα κίνησης των πίσω τροχών και την εξάτμιση.

Mercedes GLA 220 CDI - 296

Ο οδηγός, σε σχέση με την A-Class, κάθεται ψηλότερα έχοντας καλύτερη πανοραμική όψη, αν και οι χοντρές κολόνες περιορίζουν εν μέρη το οπτικό πεδίο προς τα αριστερά και πίσω. Τα καθίσματα προσφέρουν καλή πλευρική στήριξη, ενώ βρίσκεις άνετα την επιθυμητή θέση οδήγησης, καθώς το τιμόνι ρυθμίζεται τόσο σε ύψος όσο και σε βάθος. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η ψηφιακή οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, οι πέντε στρόγγυλοι αεραγωγοί με τον σχεδιασμό τους να προέρχεται από τις απολήξεις των jet κινητήρων των αεροσκαφών και φυσικά η ποιότητα των υλικών. Το πάνω μέρος του ταμπλό είναι επενδυμένο με δέρμα, ενώ το μεσαίο τμήμα του η Mercedes το έχει επενδύσει με αλουμινένια διακοσμητικά.

Mercedes GLA 220 CDI - 290

Στο κάτω μέρος του, έχει χρησιμοποιηθεί ένα “σκληρό” πλαστικό, με την Mercedes να ντύνει με το ίδιο δέρμα που συναντάμε στο ταμπλό και τις επενδύσεις στις πόρτες. Υπάρχουν αρκετοί χώροι για μικροαντικείμενα, που με την απουσία του λεβιέ των ταχυτήτων δημιουργείται ακόμα μια, αρκετά μεγάλη. Η συναρμογή, το φινίρισμα και τη ποιότητα κατασκευής να είναι στο επίπεδο της Mercedes-Benz, αν και υπάρχουν μερικές “παραφωνίες” στο φινίρισμα μερικών πλαστικών, όπως αυτά του κεντρικού τούνελ, τα οποία μπορούν να γίνουν και καλύτερα.

Mercedes GLA 220 CDI - 305 Mercedes GLA 220 CDI - 292

Τέλος, το εσωτερικό σου αποπνέει μια πολυτελής αίσθηση, με τον κρυφό φωτισμό το βράδυ να δίνει μια ακόμη πιο elegant νότα. Στον τομέα της ηχομόνωσης, η GLA παίρνει μεγάλο βαθμό, μιας και αυτή βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, και ακόμη και σε πολλά χιλιόμετρα, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι που μεταφέρονται στο εσωτερικό της καμπίνας είναι ελάχιστοι.

Mercedes GLA 220 CDI - 306

Mercedes GLA 220 CDI - 293 Mercedes GLA 220 CDI - 294

Από θέμα εξοπλισμού, η βασική GLA 220 CDI εξοπλίζεται με adaptive brake με λειτουργία HOLD, ESP, αγκιστρα συγκράτησης φορτίου στον χώρο αποσκευών, αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακοι παραθύρων, πλευρικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακος γονάτων, αισθητήρας φώτων, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, ESP, ABS, ASR, θερμαινόμενοι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, ηλεκτρικά χειριζόμενοι, μαρσπιέ θυρών με φωτιζόμενη επιγραφή “Mercedes-Benz”, (θώρακος/λεκάνης), προστατευτική ποδιά, collision prevention assist, cruise control, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, λειτουργία και ένδειξη off-road εμφανής στην κεντρική οθόνη. Ο επιπλέον εξοπλισμός του αυτοκινήτου δοκιμής είναι το active parking assist (ενεργή υποβοήθηση στάθμευσης), το πακέτο καπνιστή, ελαστικά Run-flat της Continental ContiSportContact SSR διαστάσεων 235/50 με ζάντες 18 ιντσών, βελούδινα πατάκια, πακέτο άνεσης καθισμάτων, πακέτο αποθηκευτικού χώρου, πακέτο αποθηκευτικών χώρων, αποθηκευτικά δίχτυα στις πλάτες των εμπρόσθιων καθισμάτων, αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, πακέτο URBAN, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ράγες οροφής αλουμινίου, διάκοσμος εσωτερικού σε ανοιχτόχρωμο αλουμίνιο, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και αλεξήλια με φωτιζόμενους καθρέπτες.

[/nextpage]

[nextpage title=”Στον δρόμο” ]

Στο δρόμο και κάτι παραπάνω

Mercedes GLA 220 CDI - 284

Στο τομέα της ανάρτησης δεν υπάρχουν αλλαγές, έτσι η GLA διαθέτει γόνατα MacPherson μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, με τα αμορτισέρ να έχουν μεγαλύτερη διαδρομή, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κινηθεί ελαφρώς πιο άνετα σε εκτός δρόμου διαδρομές, απορροφώντας τις όποιες ανωμαλίες. Η τετρακίνηση 4MATIC έχει παρόμοια αρχή λειτουργίας με αυτή της τετρακίνητης A-Class, καθώς μοιράζονται κοινό πλαίσιο και πολλά μηχανικά μέρη, με διαφορετικό όμως πρόγραμμα ελέγχου. Η εμπλοκή του πίσω άξονα γίνεται ακαριαία και αυτόματα, μοιράζοντας συνεχώς τη ροπή από 100% μπροστά μέχρι και ισόποσα στον εμπρός και πίσω άξονα. Υπεύθυνος για την κατάλληλα μεταφορά του ποσοστού της ροπής ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα είναι ένας ηλεκτροϋδραυλικός πολύδισκος συμπλέκτης, που βρίσκεται στο πίσω διαφορικό.

Mercedes GLA 220 CDI - 274

Σε ήρεμες καθημερινές μετακινήσεις και σε στεγνό δρόμο δε θα καταλάβεις καμία διαφορά. Όταν όμως η πρόσφυση μειώνεται, είτε σε βροχή είτε εκτός δρόμου, η απόκριση του συστήματος είναι άμεση και δεν θα αφήσει τον εμπρός άξονα να σπινιάρει, μεταφέροντας τη ροπή στον τροχό με την μεγαλύτερη πρόσφυση. Αυτή ακριβώς είναι και η πεποίθηση της Mercedes, θέλοντας το σύστημα τετρακίνησης να εμπλέκεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα.

Πατώντας το πλήκτρο του off road, στο αριστερό μέρος της κεντρικής κονσόλας, οι διαφορές εντοπίζονται στις πολύ πιο ομαλές αλλαγές των σχέσεων, με αυτές να γίνονται σε πιο υψηλές στροφές, καθώς και η απόκριση του γκαζιού γίνεται πιο προοδευτική. Τα παραπάνω σου χαρίζουν καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σε σαθρά εδάφη, ενώ αυξάνουν αισθητά της ικανότητες του αυτοκινήτου. Αν δε το λυπηθείς μπορεί να κινηθεί σε αισθητά δύσκολες καταστάσεις με τους μηχανικούς της γερμανικής φίρμας να έχουν επιστήσει την προσοχή τους στο περιορισμό του βάρους και των τριβών. Στην άλλη πλευρά της κονσόλας υπάρχει το κουμπί του DSR (Downhill Speed Regulation) που σε βοηθά σε απότομη καταβάσεις να διατηρείς μια αργή, χειροκίνητα ρυθμιζόμενη ταχύτητα, με τη λειτουργία του συστήματος να γίνεται με τη βοήθεια των συστημάτων ελέγχου του κινητήρα, της μετάδοσης, και κυρίως της πέδησης.

Mercedes GLA 220 CDI - 283

H κίνηση στο δρόμο είναι υποδειγματική. Το αυτοκίνητο δείχνει καθαρά ότι έχει γεννηθεί γι’αυτό το σκοπό, καθώς είναι η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία, όπως και το επίπεδο προσφερόμενης άνεσης. Στον δρόμο, αν και περιμένεις η αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης να κάνει την GLA να παρουσιάζει σημεία πλεύσης, η κάπως σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, προσδίδει στο αυτοκίνητο κορυφαία κρατήματα στις στροφές, διατηρώντας πολύ υψηλές μ.ο. ταχύτητες, ελάχιστες κλίσεις και απόλυτη σταθερότητα στην ευθεία. Γενικά η ανάρτηση δείχνει πως έχει ρυθμιστεί με γνώμονα την άνεση, με εγκάρσιες ανωμαλίες και σαμαράκια να είναι βούτυρο στο ψωμί γι’αυτή, αν και κάποια, ηχητική κυρίως ενόχληση θα γίνει αισθητή.

Οι μόνες ενστάσεις για το αυτοκίνητα, ελαφριές μεν, αλλά υπαρκτές, είναι το αρκετά βαρύ τιμόνι, ο μεγάλος κύκλος στροφής που φτάνει 11,84 μ., που θα σε δυσκολέψει στις επιτόπιες μανούβρες, και οι αλλαγές στα κατεβάσματα του αυτόματου κιβωτίου. Η αντίδραση του τελευταίου έχει μια ελαφρά καθυστέρηση, ειδικά όσον αφορά το kickdown, αλλά κατά τ’άλλα έχει άψογη συμπεριφορά. Στο eco mode οι αλλαγές γίνονται μέχρι τις 2.100 σ.α.λ., στο sport mode στις 3.500-3.800 σ.α.λ., ενώ στη χειροκίνητη λειτουργία από τα paddles στο τιμόνι, είναι αρκετά υπάκουο και μόνο στα πολλά και γρήγορα κατεβάσματα δεν θα υπακούσει. Κλείνοντας, τα φρένα του είναι απλά εξαιρετικά, τόσο στην αίσθηση του πεντάλ, όσο και σε αποστάσεις ακινητοποίησης.

[/nextpage]

[nextpage title=”Συμπέρασμα” ]

Κλείνοντας

Mercedes GLA 220 CDI - 281

Η Mercedes GLA 220 CDI 4MATIC απευθύνεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο κοινό, που δεν έχει την οικονομική δυσκολία να πάρει ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για τον δρόμο, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις να αφήσει τον ελεύθερο (με κάποιο περιορισμό) τον περιπετειώδη χαρακτήρα του για να κινηθεί σε εδάφη που με τα συμβατικά hatchback δεν τολμάς να προσεγγίσεις. Η εξαιρετική ποιότητα του σαν σύνολο, οι πολύ καλοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές, η πολυτέλεια που εγγυάται αυτομάτως το σήμα στη μάσκα και η σχεδίαση του το καθιστούν ίσως την πιο ιδανική επιλογή ανάμεσα στους 3 ανταγωνιστές του.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχνικά Χαρ/κά” ]

Κινητήρας και επιδόσεις
Διάταξη κυλίνδρων / αριθμός I4
Κυβισμός κινητήρα (cc) 2143
Ονομαστική ισχύς [kW (hp) / rpm] [1] – (125/3400–4000)
Ονομαστική ροπή (Nm / rpm) [1] – (350/1400–3400)
Αναλογία συμπίεσης 16.2: 1
Επιτάχυνση 0–100 km/h (s) – (8.3)
Μέγιστη ταχύτητα (km/h) – (215)
Κατηγορία εκπομπών – (Euro 6)
Λειτουργία ECO start/stop – (ναι)
Καύσιμα και εκπομπές
Καύσιμο Πετρέλαιο
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ / με ρεζέρβα (Ι) – (56/6,0)
Κατανάλωση καυσίμων, οδήγηση στην πόλη (l/100km) [2] – (6.0–5.9)
Κατανάλωση καυσίμων, οδήγηση εκτός πόλης (l/100km) [2] – (4.5–4.4)
Μικτή κατανάλωση καυσίμων (l/100km) [2] – (5.1–4.9)
Μικτές εκπομπές CO2 (g/km) [2] – (132–129)
Τιμή Cd 0.31
Μετάδοση ισχύος
Σύστημα κίνησης μόνιμη τετρακίνηση
Κιβώτια ταχυτήτων – (αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT)
Αναλογίες μηχανικής μετάδοσης
Αναλογίες αυτόματης μετάδοσης 3.86/ 2.43/ 2.67/ 1.05/ 0.78/ 1.05/ 0.84/ R 3.38
Τελικός λόγος μετάδοσης – (4.60)
Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης
Εμπρός άξονας Γόνατο ελατηρίου και βραχίονας ελέγχου
Πίσω άξονας Βραχίονας ελέγχου και βραχίονας ρυμούλκησης
Ανάρτηση, εμπρός / πίσω Ελατήρια διπλού σωλήνα με αέριο / ελατήρια διπλού σωλήνα με αέριο
Εμπρός ελαστικά / ζάντες 215/60 R 17 96
Πίσω ελαστικά / ζάντες 215/60 R 17 96
Εμπρός φρένα Δίσκοι, αεριζόμενοι
Πίσω φρένα Δίσκοι, συμπαγείς
Ποσότητες, διαστάσεις και βάρη
Χωρητικότητα χώρου αποσκευών (VDA) (I) N/A
Κύκλος στροφής (m) 11,84
Καθαρό βάρος / ωφέλιμο φορτίο (kg) [3] – (1.595/480)
Μικτό βάρος (kg) – (2.075)
Μέγιστο φορτίο οροφής (kg) 75
Επιτρεπόμενο βάρος ρυμουλκούμενου χωρίς φρένα / με φρένα (kg) – (750/1.800)

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
<h5>Στα συν:</h5>Σχεδιασμός, Ποιότητα/Άνεση, Κινητήρας/Κιβώτιο/Φρένα, Οδική συμπεριφορά, Κατανάλωση <hr /> <h5>Στα μείον:</h5>Τιμή, Μέτριοι χώροι πίσω επιβατών, Φινίρισμα ορισμένων πλαστικώνTest Drive: Δοκιμάζουμε την Mercedes GLA 220 CDI 4MATIC
Autoblog.gr