Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία τον Σεπτέμβρη

Σχετικά άρθρα

leaf_static_004

Οι Νορβηγοί, λατρεύουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για έναν λαό με “πράσινη” κουλτούρα και αρκετά υψηλό βιοτικό επίπεδο ώστε να κάνουν οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα (BMW i3, Tesla Model S κ.ά.) bestseller. Σε αυτό φυσικά βοηθούν και τα κίνητρα που τους παρέχει η κυβέρνηση τους. Ο κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Νορβηγία, δεν πληρώνει για parking ή για την είσοδο του στο κέντρο της πόλης ενώ έχει εκπτώσεις στους φόρους και φορτίζει δωρεάν σε διάφορα σημεία. Επίσης, μπορεί να κινείται ελεύθερα σε λεωφορειοδρόμους.

To αποτέλεσμα, οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου να αντιστοιχούν στο 14,3% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων της Σκανδιναβικής χώρας να κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, και παρόλο που το ποσοστό αυτό είναι ελάχιστα μικρότερο από τον περασμένο μήνα (Αύγουστος 14,5%), τα συνολικά αυτοκίνητα είναι περισσότερα, κάνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων.

Το Nissan LEAF βρίσκεται στη κορυφή της λίστας για τον Σεπτέμβρη, με τον ανταγωνισμό να είναι σφιχτός καθώς το Volkswagen E-Golf ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με τους δύο προηγούμενους μήνες να ήταν πρώτο στη λίστα. Επίσης, το Volkswagen E-Up!, το BMW i3 και το Mitsubishi Outlander PHEV πηγαίνουν πολύ καλά σε πωλήσεις, ενώ το Tesla Model S έχει κάποια προβλήματα, τα οποία δικαιολογούνται επειδή είναι περισσότερο χρόνο στην αγορά, αλλά και εξαιτίας της τιμής του.

ΠηγήInsideevs

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα