Δημοπρατείται μια υπερσπάνια Ferrari 275 GTB/C Scaglietti

Σχετικά άρθρα

1966-ferrari-275-gtb-competizione-scaglietti-front-driver-profile-view-1

Μια εξαιρετικά σπάνια Ferrari 275 Gran Turismo Berlinetta Competizione Scaglietti του 1966 θα πωληθεί από τον οίκο Bonhams, σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους.

1966-ferrari-275-gtb-competizione-scaglietti-engine

Η συγκεκριμένη Ferrari 275 Competizione Scaglietti πήρε μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού της παρουσίας των 60 χρόνων της ιταλικής εταιρίας στην Αμερική, και αποτελεί μόλις μία από τις 12 που κατασκευάστηκαν. Αρχικά ανήκε στον Georges Filipinetti, έναν οδηγό αγώνων που έτρεξε με τα κόκκινα χρώματα και πήρε μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans του 1967, καθώς και στον αγώνα αντοχής του Spa-Francorchamps το 1969, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες στην κατηγορία GT.

1966-ferrari-275-gtb-competizione-scaglietti-rear-three-quarter-view-2

Μετά την “αποστράτευση” της από τους αγώνες, μπήκε στη συλλογή ενός Αμερικάνου συλλέκτη, και καταστράφηκε από φωτιά του 1985, αλλά ανακατασκευάστηκε πλήρως από το ιταλικό εργοστάσιο. Παραμένει άγνωστο τι τιμή θα πιάσει, αλλά αναλογιζόμενος ότι η Ferrari 250 GTO έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ. δολάρια, η 275 Gran Turismo Berlinetta Competizione Scaglietti που είναι πιο σπάνια και πιο σημαντική δε θα μου κάνει καμία εντύπωση να “χτυπηθεί” για ένα ακόμα πιο αστρονομικό ποσό.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...