Στη Κίνα θα προστεθούν 120 εκατ. αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα επτά χρόνια

Σχετικά άρθρα

CHINA BICYCLE KINGDOM XHG108

Σύμφωνα με μια έρευνα της LMC Automotive, στην αγορά της Κίνας μέσα στα επόμενα 7 χρόνια θα προστεθούν επιπλέον 120 εκατ. αυτοκίνητα στους δρόμους της. Έως το 2021, η αύξηση του εισοδήματος των Κινέζων και η αντικατάσταση παλαιών αυτοκινήτων θα οδηγήσει σε αύξηση των ιδιοκτητών νέων αυτοκινήτων, με την έρευνα να αναφέρει πως ο αριθμός επιβατικών αυτοκινήτων ανά 1.000 άτομα θα υπερδιπλασιαστεί και θα φτάσει έως τα 150, σε σχέση με τα 65 που βρισκόταν το 2013.

Η Κίνα πουλά περίπου 20 εκατ. νέα αυτοκίνητα κάθε χρόνο, και αν κάποιος κάνει απλά μαθηματικά, θα δει πως η έρευνα έχει νόημα. Προηγούμενη έρευνα ανέφερε πως έως τα τέλη της δεκαετίας, το 35% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων θα γίνεται στη χώρα της Άπω Ανατολής. Πέρυσι, το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 16%, με την έρευνα να θεωρεί πως τα πολυτελή μοντέλα θα αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις τους στη Κίνα.

Η κυβέρνηση της Κίνας, ήδη κάνει προσπάθειες για να μειώσει την περιβαλλοντική μόλυνση, και προσπαθεί να κάνει τους Κινέζους να στραφούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την ώρα που την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Κίνα αυξήθηκε από 2 εκατομμύρια το χρόνο σε περίπου 20 εκατ.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...