Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, τον Οκτώβριο το Ακρόπολις

Σχετικά άρθρα

Rally_Acropolis_2014_22

Το λατρέψαμε μέσα στη ζέστη του κατακαλόκαιρου, το είδαμε φέτος (ατυχώς) Μάρτη μήνα, τώρα θα ζήσουμε τη μαγεία του Ακρόπολις και Οκτώβριο. Α, και όχι πλέον Acropolis καθώς πλέον θα ονομάζεται Rally of Greece, στις 9-11 Οκτ. 2015.

Ο promoter του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Eurosport Events, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την FIA, ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ράλι της FIA την Τετάρτη. Αυτό αποτελείται από μερικά από τα καλύτερα και πιο διάσημα ράλι στην Ευρώπη με πέντε αγώνες σε άσφαλτο και πέντε σε χώμα, ενώ το ERC Junior Championship θα αποτελείται από έξι γύρους.

Η σεζόν του ERC ξεκινά με τον αγώνα στην Αυστρία, στους παγωμένους δρόμους του Jännerrallye, στις 4-6 Ιανουαρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι ο μοναδικός που θα ξεκινήσει την Κυριακή και τελειώνουν την Τρίτη, καθώς το Σαββατοκύριακο υπάρχει τοπική αργία. Έπειτα από την Αυστρία οι οδηγοί κατευθύνονται βόρεια προς τη Λετονία για το Ράλι Liepāja στις 6 με 8 Φεβρουαρίου, πάλι σε χιονισμένες επιφάνειες.

Ακολουθεί το ασφάλτινο Ράλι Ιρλανδίας, ένας από τους παλαιότερους αγώνες στο διεθνές καλεντάρι από 2 έως τις 4 Απριλίου. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται σε με μία από τις πιο εντυπωσιακές χωμάτινες διαδρομές, το Rallye Αζόρες στις 4 με 6 Ιουνίου, πριν από την επιστροφή του στην άσφαλτο για Geko Ypres Ράλλυ Βελγίου στις 25 με 27 Ιουνίου.

Νέα προσθήκη στο ERC είναι το Rally Εσθονίας, το οποίο θα διεξαχθεί στα μέσα της καλοκαιριού περιόδου στις χωμάτινες διαδρομές της Βαλτικής στις 17 με 19 Ιουλίου. Μετά από διάλειμμα 1,5 μήνα οι αγωνιζόμενοι κατευθύνονται στο ασφάλτινο Barum Rally Zlín στη Τσεχία στις 28 με 30 Αυγούστου, ενώ το Ράλλυ Κύπρος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 25 έως 27 Σεπ, μία εβδομάδα αργότερα από ότι το 2014 για να επιτρέψει στις ομάδες να έχουν περισσότερο χρόνο ταξιδιού, με τους διοργανωτές να βρίσκονται σε συζητήσεις για να αντισταθμιστεί το κόστος του ταξιδιού στην Κύπρος και Αζόρες.

Το ERC παραμένει στο χώμα και έρχεται στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ φέτος διεξήχθη τον Μάρτιο, και κλείνει η χρονιά πάλι σε άσφαλτο, με τον θρυλικό αγώνα της Κορσικής, Giru di Corsica-Tour de Corse από τις 5 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Οι αγώνες θα αποτελούνται από ειδικές διαδρομές μήκους μεταξύ 200-230 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μείωσης του κόστους, που περιλαμβάνει και περιορισμούς στις δοκιμές και τη χρήση των ελαστικών.

Το προσωρινό ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2015 θα υποβληθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA για την τελική επικύρωση κατά τη σύνοδό του στη Ντόχα, Κατάρ, στις 3 Δεκεμβρίου.

Προσωρινό πρόγραμμα FIA Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2015:

  • Γύρος 1: Jännerrallye (Austria, asphalt/ice/snow): 4-6 Ιανουαρίου 2015
  • Γύρος 2: Rally Liepāja (Latvia, gravel/ice/snow): 6-8 Φεβρουαρίου 2015 (J)
  • Γύρος 3: Circuit of Ireland Rally (Northern Ireland, asphalt): 2-4 Απριλίου 2015 (J)
  • Γύρος 4: SATA Rallye Açores (Portugal, gravel): 4-6 Ιουνίου 2015 (J)
  • Γύρος 5: Geko Ypres Rally (Belgium, asphalt): 25-27 Ιουνίου 2015 (J)
  • Γύρος 6: auto24 Rally Estonia (gravel): 17-19 Ιουλίου 2015 (J)*
  • Γύρος 7: Barum Czech Rally Zlín (Czech Republic, asphalt): 28-30 Αυγούστου 2015 (J)
  • Γύρος 8: Cyprus Rally (gravel): 25-27 Σεπτεμβρίου 2015
  • Γύρος 9: Rally of Greece (gravel): 9-11 Οκτωβρίου 2015*
  • Γύρος 10: Giru di Corsica-Tour de Corse (France, asphalt): 5-7 Νοεμβρίου 2015

(J) Υποδηλώνει το FIA ERC Junior Championship

*Υπόκειται στη υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του ERC

H ΟΜΑΕ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Έπειτα από τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΟΜΑΕ, για την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του Ράλλυ Ακρόπολις 2014 έναντι της Eurosport Events, η οποία έχει την ευθύνη προώθησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, η παραμονή του αγώνα στο σχετικό διεθνές ημερολόγιο και η διοργάνωσή του το 2015, αποτελούν τη θετικότερη δυνατή έκβαση μιας υπόθεσης που απασχόλησε αρμόδιους και μη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έτσι, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση (07/11/2014) του promoter της FIA για το ERC, Eurosport Events, o Ελληνικός αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο προσωρινό ημερολόγιο του 2015 -το οποίο θα οριστικοποιηθεί με την υπογραφή των απαραίτητων συμφωνητικών- με ημερομηνία διεξαγωγής από 9-11 Οκτωβρίου 2015.

Το ΔΣ της ΟΜΑΕ ευχαριστεί θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα στελέχη της Γ.Γ. Αθλητισμού, τόσο για την πολύτιμη υποστήριξή τους, όσο και για την εμπιστοσύνη τους στην ΟΜΑΕ, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η αξιοπιστία και κατ’ επέκταση η διεθνής προβολή της χώρας μας.

ΠηγήFIA ERC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Σε προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια και...
Autoblog.gr