Η GM θέλει ένα καλύτερο “check engine” για το επόμενο αυτοκίνητο σου

Σχετικά άρθρα

IMG_4127

Έχουμε συνηθίσει από τον πίνακα οργάνων να μας μεταβιβάζει μηνύματα μέσω των λυχνιών του. Μία από αυτές τις λυχνίες, είναι το τρομακτικό “check engine”. Όμως εκτός από τρομακτικό, το check engine είναι και φοβερά ασαφές. Δεν θα ήταν καλύτερα αν αντί για αυτό το μήνυμα που μπορεί να περιλαμβάνει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες διαφορετικές βλάβες, υπήρχε ένα σύστημα που να σε πληροφορούσε για την βλάβη που έχει το αυτοκίνητο; Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει η General Motors.

check-engine-yup-it-s-still-there

Το να μπορείς να προβλέψεις το πότε θα συμβεί μία βλάβη, θα αποτρέψει πολλούς περιπάτους προς το σπίτι. Αν υπάρχει πρόβλημα με έναν δίσκο φρένων, αν υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα φρένων ή το σύστημα διεύθυνσης, το να μπορείς να προβλέψεις την βλάβη και να προειδοποιήσεις τον οδηγό ώστε να επισκεφτεί ένα συνεργείο και να διορθώσει την βλάβη πριν συμβεί, είναι πολύ καλό R&D.

Σήμερα, το OnStar είναι γνωστό ως ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά οι δυνατότητες του είναι μεγαλύτερες. Στο μέλλον, το OnStar θα ψάχνει δεδομένα από τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου και θα συγκρίνει τα ευρήματα του με δεδομένα στο cloud. Αν βρει αποκλίσεις στην απόδοση του όποιου συστήματος, που σημαίνει πως υπάρχει ή θα υπάρξει σύντομα βλάβη, θα ειδοποιεί αυτόματα για το πρόβλημα μέσω των οθονών που υπάρχουν στην καμπίνα. Είτε δηλαδή μέσω της οθόνης στον πίνακα οργάνων είτε μέσω αυτής στην κονσόλα.

CD3A8E

Το σύστημα αυτό δοκιμάζεται ήδη στα αυτοκίνητα των εργαζομένων της GM, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή μία τεχνολογία που θα δούμε το 2050. Τέλος, η Αμερικανική εταιρία δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το business model αλλά το σύστημα μάλλον θα είναι δωρεάν για όσους έχουν εξοπλίσει το αυτοκίνητο τους με το OnStar.

Σ.τ.Σ. Συγγνώμη για την χιουμοριστική εικόνα σε ένα κατά τα άλλα σοβαρό άρθρο αλλά πραγματικά, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Άλλωστε, πάω στοίχημα πως έτσι νιώθουμε όλοι όταν βλέπουμε το “Check Engine”…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...